Software wordt steeds belangrijker. Ook als ondernemer ontkom je er niet meer aan. Klanten willen dat alles snel, makkelijk en duidelijk is. Met eigen software kan je dat realiseren. Het lijkt een grote stap, maar wel één waar je lang de vruchten van kan plukken! 

Waarom ondernemen met software?

De wereld wordt steeds digitaler, daar kom je niet meer onderuit. Alles moet makkelijker, sneller en duidelijker. Een lange laadtijd of een stappenplan met instructies zorgt ervoor dat mensen afhaken. Achterblijven in digitalisering kan ervoor zorgen dat je klanten verliest. Hoe meer concurrentie je hebt, des te makkelijker het is voor jouw klanten om over te stappen. Door klanten de beste en makkelijkste beleving te geven met een mobiele app of een webapplicatie zorg je voor binding en onderscheidend vermogen.

Software als core business
Je ziet dat er een duidelijke vraag is die ingevuld kan worden door software. Breng de behoefte duidelijk in kaart en kijk naar de mogelijkheden om het te realiseren. Succesverhalen zijn bijvoorbeeld de bekende muziekdiensten en chat apps.

Klantgericht uitbreiden met software
Door mee te denken met de (bestaande) doelgroep kun je je propositie uitbouwen en versterken. Zo biedt Toegangsbewijs Covid-19 zelftesten aan met virtuele begeleiding en controle. Door een stuk software maken ze de testen makkelijker en veiliger. 

Heb je IT-kennis nodig voor eigen software? 

Nee dat is niet nodig. Veel van onze klanten zijn ondernemers die vanuit een goed idee aan de slag zijn gegaan met software. Het is belangrijk dat jij de expertise hebt die de software succesvol kan maken. De ontwikkeling en het onderhoud ervan kan uitbesteed worden. Zoek een software partner die snapt waar je naartoe wilt en het product levert waarmee dit mogelijk is.

Ontwikkelaars met ondernemersbloed 

Als software ontwikkelen één van je hobby’s is, dan is eigen software een logische stap. Bij Jump hebben we in ieder geval twee ontwikkelaars die zich hiermee bezig houden!

Marlin: “Samen met een vriend kwam ik op een idee vanuit mijn hobby, namelijk het kweken van vogels. Ik vind het enorm leuk, maar een kweekperiode is heel intensief omdat er veel gemanaged moet worden. Hieruit is Birdegg voortgekomen. Een app die ervoor zorgt dat je geen zaken vergeet en alles netjes kan registreren. Zo kunnen vogelliefhebbers die zorgen uit hun hoofd zetten en genieten van hun hobby!”

Thom: “Ik hou van ontwikkelen en van muziek. Daarnaast vind ik statistiek ook interessant. Dit is uiteindelijk allemaal samengekomen in een app, namelijk .fmbot. De applicatie zorgt ervoor dat op Discord zichtbaar wordt welke muziek je luistert. Zo wordt het inzichtelijk of vrienden dezelfde muziek luisteren of misschien wel een hele andere muzieksmaak hebben. Blijkbaar hadden meer mensen behoefte aan zo een toepassing, want de app heeft 75.000 users en wordt per dag ongeveer 100.000 keer gebruikt. ”

Onze werkwijze

Ondernemen met software kan voelen als een sprong in het diepe. Dat snappen wij heel goed. Wij denken vanaf het begin mee hoe jouw software-idee zo goed mogelijk uitgewerkt kan worden. Dat gaat verder dan enkel de ontwikkeling.

 1. Alles begint bij een grondige analyse van wat er echt nodig is. In het eerste gesprek denken onze app-experts vrijblijvend met je mee over de architectuur van jouw app en de passende technieken. 
 2. Op basis daarvan krijg je een voorstel. Pas als je 100% tevreden bent, gaan we aan de slag. 
 3. Het ontwikkelteam werkt in sprints van 1-3 weken. Na een sprint is er een demo van een werkbaar (tussen)product en volgt er een planning voor de komende sprint. In dit proces is er continue afstemming, wat leidt tot hoge transparantie en het beste eindresultaat.
 4. Als applicaties operationeel draaien ondersteunt Jump met doorlopende beheer en support naar wens.

Transparant over prijzen

Welke investering er nodig is verschilt per organisatie en applicatie. Niet de hoofdlijnen, maar de details bepalen vaak de omvang van het werk. Sommige technische keuzes kunnen eenvoudig het werk verdubbelen of juist halveren. Om een indicatie van de ontwikkelkosten te krijgen, kun je onze prijscalculator invullen!

Kennismaken?

Laat voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek je gegevens achter en we bellen je binnen 1 werkdag op!

  We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

  Jan-Maarten Verweij

  Jan-Maarten Verweij

  06 – 2208 2817