Innovatieve applicaties
met Mendix

Mendix is een Nederlands low-code softwareplatform, waarmee eenvoudig applicaties kunnen worden gebouwd. Het gaat 4-8 keer sneller dan bij traditionele softwareontwikkeling. Doordat apps sneller worden ontwikkeld is dit bij uitstek een geschikte oplossing om digitale transformatie mogelijk te maken in jouw organisatie!

Hoe onderscheid Mendix zich van andere low-code platforms?

1. Mendix stimuleert samenwerking tussen business en IT

Mendix gelooft erin dat betere software te realiseren is door de samenwerking tussen business en IT te bevorderen. Het platform is erg visueel ingericht, zodat het makkelijker te begrijpen is voor mensen zonder IT kennis. Mendix omvat verschillende tools die de samenwerking bevorderen. Zo kunnen eindgebruikers gemakkelijk aangeven waar ze tegenaan lopen. Bovendien is er een versimpelde (en dus beter begrijpbare) versie van Studio Pro. Doordat deze twee versies met elkaar gelinkt zijn, kunnen business en IT makkelijk met elkaar meekijken.

2. De apps van Mendix zijn van enterprise-level kwaliteit  

Mendix, tevens onderdeel van Siemems, is een zeer volwassen platform. Het wordt geroemd om de geschiktheid voor grote organisaties. Voorbeelden van organisaties die Mendix gebruiken zijn: Nationale Nederlanden, PostNL, ANWB en NS. Dit komt doordat Mendix voldoet aan hoge veiligheids- en kwaliteitseisen en werkt met ingebouwde controltools. Daarnaast is Mendix geschikt om elk type applicatie te maken. Hierdoor zijn er geen beperkingen voor type organisatie of branche. Klik hier om voorbeelden te bekijken van applicaties voor jouw branche.

3. Mendix sluit goed aan op huidige systemen door een sterk ecosysteem

Low-code wordt vaak ingezet voor de bouw van applicaties die naadloos integreren met de bestaande systemen. Mendix biedt een groot scala aan connectiviteitsmogelijkheden om praktisch aan elk systeem, service-bus, database of document te koppelen. Naast goede integratiemogelijkheden heeft Mendix ook strategische partnerships met o.a. IBM en SAP. Hiermee zijn mogelijkheden voor integratie nog verder uitgewerkt. 

Wanneer is Mendix een goede keus voor jouw organisatie?

Als je bedrijfsprocessen wilt digitaliseren, sneller wilt kunnen ontwikkelen, meerdere apps wilt maken en/of de samenwerking tussen business en IT wilt bevorderen is Mendix een geschikte keus. Heb je een systeem dat niet vervangen kan worden? Geen probleem, koppelen met bestaande systemen is erg eenvoudig en het publiceren van een applicatie gaat met een druk op de knop. Naast het snel ontwikkelen van een nieuwe applicatie wordt Mendix daarom ook ingezet als integratieplatform om je huidige ERP-systeem uit te breiden. 

Als je een kant-en-klare applicatie kan kopen die 100% aansluit op jouw behoeften, is ons advies om het niet na te bouwen in Mendix. In dat geval kom je vaak goedkoper uit om het off-the-shelf te kopen. Als je één simpele app nodig hebt kan je vaak beter kiezen voor een maatwerk applicatie.

Wat is de return on investment van Mendix?

Dit verschilt per organisatie en de type apps die ontwikkeld worden. De kosten voor de licentie hangen af van verschillende factoren. De waarde van Mendix zie je terug in een snellere ontwikkeling van apps, een kortere time-to-market en apps die beter aansluiten bij de wensen van de business.  Om een indicatie te geven, beginnen de prijzen vanaf €1.875 per maand. Dit bedrag moet dus worden terugverdiend door de meerwaarde die Mendix biedt. Wat deze waarde in jouw situatie is, bekijken we graag samen!

Wat kan Jump als officiële Mendix partner voor jouw organisatie betekenen?    

We bieden je graag een vrijblijvende demonstratie aan. Op deze manier kan je direct zien hoe Mendix werkt. We leggen graag uit wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie. 

Meer weten van Mendix    

Wij helpen je bij het maken van de juiste beslissing. We bieden je graag een proof of concept aan. De toepasbaarheid van Mendix wordt daarbij getest voor jouw organisatie. Het wordt direct duidelijk of jouw doelen te verwezenlijken zijn met dit platform en wat de kosten daarvan zijn. Uiteraard staan wij erachter dat de investering moet lonen!  Ben je nog niet zover? Daarnaast is het ook mogelijk een vrijblijvende demonstratie aan te vragen. 

Je werkt al met Mendix               

Wij hebben ervaren Mendix architecten, ontwikkelaars en scrummasters in dienst die graag helpen met het behalen van jouw doelen. Onze Mendix experts combineren technische kennis met gevoel voor jouw organisatie. Ze verdiepen zich eerst in de business wensen, voordat ze de sprong naar een nieuwe low-code app inzetten. Daarnaast kan er ook training on the job aan het personeel gegeven worden. Onze ontwikkelaars dragen hun kennis graag over aan jouw personeel! 

Vrijblijvend advies over de toepasbaarheid van Mendix op jouw organisatie?

Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen 2 dagen op!

We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.