Alles over Mendix

Hét low-code platform voor maatwerk software ✔️

Mendix is een Nederlands low-code softwareplatform, waarmee eenvoudig applicaties kunnen worden gebouwd. Dit gaat 4-8 keer sneller dan bij traditionele softwareontwikkeling. Doordat apps sneller worden ontwikkeld is dit bij uitstek een geschikte oplossing om digitale transformatie mogelijk te maken binnen jouw organisatie.

Een adviesrapport in 4 min.

Test direct of Mendix
geschikt is voor jouw
organisatie

Hoe onderscheid Mendix zich van andere low-code platforms?

1. Mendix stimuleert samenwerking tussen business en IT

Mendix gelooft erin dat betere software te realiseren is door de samenwerking tussen business en IT te bevorderen. Het platform is erg visueel ingericht, zodat het makkelijker te begrijpen is voor mensen zonder IT kennis. Mendix omvat verschillende tools die de samenwerking bevorderen. Zo kunnen eindgebruikers gemakkelijk aangeven waar ze tegenaan lopen. Bovendien is er een versimpelde (en dus beter begrijpbare) versie van Studio Pro. Doordat deze twee versies met elkaar gelinkt zijn, kunnen business en IT makkelijk met elkaar meekijken.

2. De apps van Mendix zijn van enterprise-level kwaliteit

Mendix, tevens onderdeel van Siemems, is een zeer volwassen platform. Het wordt geroemd om de geschiktheid voor grote organisaties. Voorbeelden van organisaties die Mendix gebruiken zijn: Nationale Nederlanden, PostNL, ANWB en NS. Dit komt doordat Mendix voldoet aan hoge veiligheids- en kwaliteitseisen en werkt met ingebouwde controltools. Daarnaast is Mendix geschikt om elk type applicatie te maken. Hierdoor zijn er geen beperkingen voor type organisatie of branche. Bekijk de Mendix voorbeelden in jouw branche.

3. Mendix sluit goed aan op huidige systemen door een sterk ecosysteem

Low-code wordt vaak ingezet voor de bouw van applicaties die naadloos integreren met de bestaande systemen. Mendix biedt een groot scala aan connectiviteitsmogelijkheden om praktisch aan elk systeem, service-bus, database of document te koppelen. Naast goede integratiemogelijkheden heeft Mendix ook strategische partnerships met o.a. IBM en SAP. Hiermee zijn mogelijkheden voor integratie nog verder uitgewerkt. 

Mendix wederom
leider in Gartner
Magic Quadrant!

Wanneer is Mendix een goede keus voor jouw organisatie?

Wil je bedrijfsprocessen digitaliseren? Sneller apps ontwikkelen? Meerdere apps maken en/of wil je de samenwerking tussen business en IT bevorderen? Dan is Mendix een geschikte keus.

Heb je een systeem dat niet vervangen kan worden? Geen probleem. Koppelen met bestaande systemen is erg eenvoudig en het publiceren van een applicatie gaat met een druk op de knop. Naast het snel ontwikkelen van een nieuwe applicatie wordt Mendix daarom ook ingezet als integratieplatform om je huidige ERP-systeem uit te breiden

Als je een kant-en-klare applicatie kan kopen die 100% aansluit op jouw behoeften, is ons advies om deze applicatie niet na te bouwen in Mendix. In dat geval kom je vaak goedkoper uit om het off-the-shelf te kopen. Als je één simpele app nodig hebt kan je vaak beter kiezen voor een maatwerk applicatie.

Wil je binnen 4 minuten weten of Mendix een geschikt platform is voor jouw organisatie (doelen)? Vul dan de Mendix Keuzetool in! Je ontvangt direct een adviesrapport per mail.

Wat is de return on investment van Mendix?

Dit verschilt per organisatie en de type apps die ontwikkeld worden. De kosten voor de licentie hangen af van verschillende factoren. De waarde van Mendix zie je terug in…
• Een snellere ontwikkeling van apps
• Een kortere time-to-market
• Apps die beter aansluiten bij de wensen van de business. 

Kosten Mendix
Een Mendix applicatie begint met bedragen vanaf €1.875,- per maand. Dit bedrag moet terugverdiend worden door de meerwaarde die Mendix jullie biedt. Wat deze waarde in jouw situatie is, bekijken we graag samen!

Wat kan Jump als officiële Mendix partner voor jouw organisatie betekenen?    

Je bent benieuwd of Mendix iets voor jouw organisatie kan zijn    

Wij helpen je graag bij het maken van de juiste beslissing. Dit doen we door eerst een proof of concept te ontwikkelen. De toepasbaarheid van Mendix wordt daarbij getest voor jouw organisatie. Zo weet je direct of jouw doelen te verwezenlijken zijn met dit platform. Uiteraard staan wij erachter dat de investering moet lonen! 

Ben je nog niet zo ver? Dan is het ook mogelijk een vrijblijvende demonstratie aan te vragen. Op deze manier kan je direct zien hoe Mendix werkt en wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie.

Je werkt al met Mendix               

Wij hebben ervaren Mendix architecten, ontwikkelaars en scrummasters in dienst die graag helpen met het behalen van jouw doelen. Onze Mendix experts combineren technische kennis met kennis over de branche. We verdiepen ons eerst in jouw business wensen, voordat we de sprong naar een nieuwe low-code app inzetten. Daarnaast kan er ook training on the job aan het personeel gegeven worden. Onze ontwikkelaars dragen hun kennis graag over aan jouw personeel! 

Is Mendix toepasbaar binnen jouw organisatie?

We denken graag met jullie mee. Laat je gegevens achter en wij bellen je binnen één werkdag.

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817