Intelligente organisaties gaan voor slimme applicaties. Software die klant- en gebruiksvriendelijk is, waarmee je snel kunt inspringen op ontwikkelingen, zonder grote investeringen. Applicaties met een innovative edge, die toch alles uit de huidige resources halen. Het gebruik van webtechnologie sluit hier naadloos bij aan.

Prijscalculator

Wat kost een
webapp?

Wat is een webapplicatie?

Een webapplicatie is een programma dat op een webserver draait en via de webbrowser kan worden benaderd. Dit houdt in dat er een link wordt ingevoerd, waarna je in de app omgeving terecht komt. Door een webapplicatie responsive te bouwen, kan het optimaal werken op alle schermgroottes. Een responsive webapp werkt dus niet alleen op mobiele telefoons, maar ook op desktop in tegenstelling tot een native app. 

Wat zijn de voordelen?

 • Responsive webapps zijn platform onafhankelijk. Het maakt niet uit of de app wordt gebruikt op een desktop, een iOS telefoon of een Android tablet. Het besturingssysteem heeft geen invloed op de bruikbaarheid van een webapplicatie. Het enige vereiste is een webbrowser en toegang tot internet. 
 • Webapplicaties nemen geen geheugen in beslag, omdat de app niet geïnstalleerd wordt op het apparaat.
 • De webapplicatie wordt automatisch geüpdatet, de gebruiker hoeft hier geen actie voor te ondernemen. Voor de ontwikkelaar scheelt dit ook tijd, omdat iedereen op dezelfde versie werkt.
 • Een webapp vereist vaak een lagere investering dan een native app.  

Wat zijn de nadelen?

 • Een webapp kan niet in appstores geplaatst worden. Het is wel mogelijk om een snelkoppeling van een webapp te downloaden voor mobiel en/of desktop. Dit ziet eruit als een icoon van een mobiele applicatie.
 • Een webapplicatie heeft minder offline mogelijkheden dan een native app.

Hoe ontwikkelen we webapplicaties? 

We kijken welke technologie het beste aansluit aan jouw wensen. We gebruiken hiervoor in ieder geval een moderne webapplicatie technologie, die maximaal gebruik kan maken van de mobiele functies op een apparaat. We werken met Mendix (low code), .NET (backend) en Angular en React technologie (frontend).

Wanneer is een webapp de beste keus voor jou?

Een webapplicatie is in veel gevallen een optie om serieus te overwegen. De investering voor de applicatie is vaak lager dan voor een mobiele applicatie, zonder al te veel beperkingen. 

Er zijn slechts een handvol uitzonderingen. Als de applicatie offline moeten kunnen doorwerken, is een native versie vaak geschikter. Daarnaast wint de mobiele app het vaak ook op gebruikersbeleving, maar dit is zeker niet altijd het geval. Wij adviseren een webapp in veel gevallen als startpunt, zelfs als er uiteindelijk een mobiele applicatie ontwikkeld wordt. Uiteraard kijken we graag samen of een webapplicatie geschikt is om jouw app-idee te realiseren.

Software passend bij doelstellingen, budget en legacy

Bij Jump stemmen we software ontwikkeling af op jouw ambitie. Waaruit bestaat de huidige infrastructuur: kunnen we die deels behouden? Welke nieuwe resources zijn nodig? We denken graag vrijblijvend mee over jouw digitaliseringsvraagstuk(ken). Als strategisch innovatiepartner zorgen we voor software die zichzelf uitbetaalt. Bel ons gerust op het telnr. 085 06 03 001 of laat je gegevens achter in het blok hieronder.

Sparren over jouw webapp?

We denken graag met je mee over de beste opties. Laat je contactgegevens achter en we bellen je binnen één werkdag op.

  We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

  Jan-Maarten Verweij

  Jan-Maarten Verweij

  06 – 2208 2817