Low-code apps

Low-code is het laatste op het gebied van ontwikkeling. De mogelijkheden zijn onbeperkt. Wil je meer uit de stijgende vraag van de business halen? Snel innovatieve apps ontwikkelen die gebruik maken van blockchain, IoT of machine learning? Low-code is de uitkomst voor jouw uitdaging.

Wat is low-code?

Low-code betekent letterlijk weinig code. Het verschilt dus van no code en traditioneel programmeren. De ontwikkeling is een stuk visueler dan bij traditioneel programmeren, omdat low-code werkt met voorgeprogrammeerde blokken. Deze voeg je in je applicatie toe waarna dit automatisch wordt verwerkt. Daarnaast blijft het mogelijk om later nog code toe te voegen.

Jump denkt door middel van low-code met je mee over de ontwikkeling van jouw organisatie, waardoor de ontwikkeling makkelijker en sneller gaat. Door het snelle ontwikkelen en beheer is er meer tijd om jouw businesscase te begrijpen en te optimaliseren. We zorgen voor gebruikersbeheer, veiligheid en automatisch testen. Een koppeling met bestaande systemen nodig? Geen probleem, dat is allemaal mogelijk. Low-code is ideaal om te integreren in jouw bedrijfsvoering en biedt oneindige mogelijkheden.

De voordelen van low-code

Low-code is de afgelopen jaren in populariteit gestegen. Grote organisaties stappen over op low-code. We leggen je graag uit wat de voordelen zijn om low-code te gaan gebruiken.

  • Ontwikkelaars hoeven geen flinke lappen codes te typen en hebben meer tijd om jouw organisatie te begrijpen.

  • Low-code is intuïtief genoeg voor de stakeholders om mee te denken en zelf aanpassingen te maken. Zo begrijpen we elkaar nog beter.

  • Native app of webapp? Low code is overal inzetbaar. Uit ervaring kunnen we zeggen dat de kracht van low-code het meest tot zijn recht komen in de volgende toepassingsgebieden: optimalisatie van operationele processen, optimalisatie van communicatie met stakeholders (klanten, leveranciers, partners), modernisering van legacy systemen en innovatie apps met korte time-to-market.

  • Low-code is ook geschikt voor de ontwikkeling van complexe apps. Vroeger werd low-code veelal gebruikt voor het ontwikkelen van simpele workflow apps (bijvoorbeeld verlofaanvragen). De laatste jaren zijn low-code platforms een stuk volwassener geworden, waardoor het nu vaak gebruikt wordt voor primaire en complexe bedrijfsprocessen. Steeds meer grote organisatie stappen over naar low-code. Zien hoe onze klanten low-code gebruiken? Bekijk onze cases.

Geïnteresseerd in een gratis demo van onze apps?

Welk low-code platform is de beste?

Er zijn veel verschillende aanbieders van low-code platforms. De belangrijkste leiders in dit segment zijn Mendix en OutSystems.

De voordelen van Mendix

Onze ontwikkelaars hebben ervaring met beide platforms. Onze voorkeur gaat vaak uit naar Mendix. De redenen hiervoor zijn te koppelen aan het onderscheidend vermogen van Mendix. Het is een van oorsprong Rotterdams bedrijf, dat is overgenomen door Siemens. Toch zijn ze hun sterke eigen cultuur niet verloren.

Mendix gelooft dat betere software gerealiseerd kan worden door betere samenwerking. Hier is het platform op gefocust. Daarnaast is Mendix enterprise ready en geroemd om de geschiktheid voor grote organisaties. Dit komt o.a. doordat het voldoet aan hoge veiligheidsnormen en werkt met ingebouwde control tools. Ook kleinere organisaties kunnen hier volop van profiteren!

Is low-code iets voor jouw organisatie?

Het is belangrijk om je doel goed voor ogen te hebben. Ontwikkelen in low-code software gaat sneller, maar het moet wel goed gebeuren. We voorzien je graag van vrijblijvend advies, waarbij we inzoomen op de uitvoering van jouw plan. Heb je bijvoorbeeld al een ontwikkelteam of wil je dat liever uitbesteden? Daarnaast kijken we naar de bestaande systemen waarmee gewerkt wordt, welke apps er ontwikkeld (of aangepast) moeten worden en wegen we de kosten en baten af.

Contact
Contact