Low-code app ontwikkeling

Met low-code zijn de mogelijkheden onbeperkt. Beter voldoen aan de (stijgende) vraag van de business? Het maximale uit bestaande systemen halen? Snel innovatieve apps ontwikkelen die gebruik maken van blockchain, IoT of machine learning? Het is allemaal mogelijk.

Wat is low-code?

Low-code betekent letterlijk weinig code. Het verschilt dus van no code en traditioneel programmeren. De ontwikkeling is een stuk visueler dan bij traditioneel programmeren, omdat low-code werkt met voorgeprogrammeerde blokken. Deze voeg je in je applicatie toe waarna dit automatisch wordt verwerkt. Daarnaast blijft het mogelijk om later nog code toe te voegen.

Low-code platforms denken met je mee over de logische vervolgstap, waardoor de ontwikkeling makkelijker en sneller gaat. De ontwikkelaar wordt op meerdere gebieden ontzorgd. Gebruikersbeheer, veiligheid en automatisch testen is ingebouwd. Koppelen met bestaande systemen is erg eenvoudig en het publiceren van een applicatie gaat met één druk op een knop. Daarnaast is een groot voordeel van low-code dat het ontwikkelproces begrijpelijker wordt voor mensen met minder IT kennis. Dit bevordert de samenwerking tussen IT en business enorm.

De voordelen van low-code

4-8 keer sneller ontwikkelen

Bevordert samenwerking IT en Business

Geschikt voor de ontwikkeling voor elk type app

Koppelbaar aan bestaande systemen

Wat kan je met low-code platforms?

Uit ervaring kunnen we zeggen dat de kracht van low-code het meest tot zijn recht komen in de volgende toepassingsgebieden: optimalisatie van operationele processen, optimalisatie van communicatie met stakeholders (klanten, leveranciers, partners), modernisering van legacy systemen en innovatie apps met korte time-to-market.

Is low-code niet alleen geschikt voor simpele apps?

Nee, low-code is ook geschikt voor de ontwikkeling van complexe apps. Vroeger werd low-code veelal gebruikt voor het ontwikkelen van simpele workflow apps (bijvoorbeeld verlofaanvragen). De laatste jaren zijn low-code platforms een stuk volwassener geworden, waardoor het nu vaak gebruikt wordt voor primaire en complexe bedrijfsprocessen. Steeds meer grote organisatie stappen over naar low-code. Enkele voorbeelden zijn: Nationale Nederlanden, PostNL, ANWB en NS.

Weten of Mendix geschikt is voor jouw organisatie?

Vul de Mendix
keuzetool in!

Welk low-code platform is de beste?

Er zijn veel verschillende aanbieders van low-code platforms. De belangrijkste leiders in dit segment zijn Mendix en OutSystems.

Onze ontwikkelaars hebben ervaring met beide platforms. Onze voorkeur gaat vaak uit naar Mendix. De redenen hiervoor zijn te koppelen aan het onderscheidend vermogen van Mendix. Het is een van oorsprong Rotterdams bedrijf, dat is overgenomen door Siemens. Toch zijn ze hun sterke eigen cultuur niet verloren.

Mendix gelooft dat betere software gerealiseerd kan worden door betere samenwerking. Hier is het platform op gefocust. Daarnaast is Mendix enterprise ready en geroemd om de geschiktheid voor grote organisaties. Dit komt o.a. doordat het voldoet aan hoge veiligheidsnormen en werkt met ingebouwde control tools. Ook kleinere organisaties kunnen hier volop van profiteren!

Meer weten over de verschillende low-code platformen?

In de whitepaper worden ze vergeleken! Wil je deze whitepaper per mail ontvangen?

  Is low-code iets voor jouw organisatie?

  Het is belangrijk om je doel goed voor ogen te hebben. Ontwikkelen in low-code software gaat sneller, maar het moet wel goed gebeuren. We voorzien je graag van vrijblijvend advies, waarbij we inzoomen op de uitvoering van jouw plan. Heb je bijvoorbeeld al een ontwikkelteam of wil je dat liever uitbesteden? Daarnaast kijken we naar de bestaande systemen waarmee gewerkt wordt, welke apps er ontwikkeld (of aangepast) moeten worden en wegen we de kosten en baten af.

  Is low-code toepasbaar in jou organisatie?

  We voorzien je graag vrijblijvend advies! Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 2 dagen contact met je op.

   We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.