De logistieke sector is altijd in beweging. Het spectrum is zeer breed: van wegtransport tot scheepvaart, van service providers tot terminal operators. Het goederenvervoer is tegenwoordig vaak multimodaal. Dit betekent dat er sprake is van een transportketen waarbij goederen met meerdere vervoermiddelen worden getransporteerd.

Veel transportbedrijven gebruiken transportmanagementsystemen, een TMS. In een TMS worden logistieke processen geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Er kunnen transportdiensten ingekocht worden, de optimale routes kunnen automatisch berekend worden en bepaalde handelingen worden geregistreerd. Zo blijven de goederen in internationale logistieke ketens traceerbaar. Een geavanceerd TMS zorgt voor een perfecte ketenintegratie.

In de transportsector draait het om het optimaliseren en stroomlijnen van logistieke processen. Bij Jump geloven we in de kracht van innovatie. Zo kunnen we datastromen vanuit het TMS van jouw transportbedrijf meetbaar maken. Op die manier krijg jij bijvoorbeeld inzicht in welke routes het meest rendabel zijn. Ook kunnen we een systeem implementeren dat geplande kosten (offerte) en gerealiseerde kosten (factuur) met elkaar vergelijkt. Als er een bepaalde activiteit mist op de factuur, dan krijgt de verantwoordelijke een taak om feedback te geven. Uiteindelijk kunnen er meer werkzaamheden gefactureerd worden, die anders worden gemist. Wist je dat een klant van Jump op deze manier een paar ton extra omzet per jaar verdient?

Om jouw transportbedrijf digitaal te transformeren zetten we zogenoemde low code-oplossingen in, zoals Mendix. Het voordeel van low code-applicaties is dat het logistieke organisaties in staat stelt om in een snel tempo hun processen te verbeteren, contacten met klanten en leveranciers te digitaliseren en te innoveren.

Benieuwd of we jouw digitale ambities echt kunnen waarmaken? We kunnen in enkele dagen of weken tijd een proof-of-concept opleveren. Hierin bewijzen we de werking van de voorgestelde oplossing. Ook trainen we jouw medewerkers, waardoor de kennis in huis blijft. Jouw medewerkers bouwen daarna zelf mee aan apps.

Case

Meeder

Meeder is een groothandel in groente en fruit. Een groot deel van de omzet komt van de cruisevaart. Daar zijn IT-systemen dan ook op ingericht. Levering aan kleinere schepen, die kilo’s fruit in plaats van pallets met fruit willen, vormt een drempel. Hier waren systemen niet op ingericht. Jump gebruikte Mendix om een innovatieve oplossing te ontwikkelen, namelijk een orderpick-applicatie voor scheepvaart orders. Realtime informatie van de voorraden voorkomt mispakken Gebruiksvriendelijke oplossing voor alle medewerkers. Binnen een week een demo van de orderpick-applicatie?

Lees hier de business case

Laat je inspireren door Jump

We bouwen graag jouw applicaties voor bijvoorbeeld route- en prijsbepaling op basis van beschikbaarheid en contractafspraken. Ook kunnen we applicaties ontwikkelen waarmee inzichten, rapportages en voorspellingen worden gedaan op basis van diverse databronnen en voor het automatiseren van afspraken tussen verschillende partijen.We helpen transportbedrijven graag verder. Benieuwd naar trends voor de logistiek? In dit blog beschrijven we vijf actuele ontwikkelingen. In een ander blog vertellen we over de voordelen van Mendix.

Waag jij de sprong?

Bij Jump hebben we jarenlange ervaring in innovatietrajecten. Onze drive is het realiseren van innovatie door idee├źn te bedenken, oplossingen te ontwerpen en het ontwikkelen van software. Voor diverse transportbedrijven hebben we slimme oplossingen ontwikkeld. Kom in contact als je hier meer over wilt weten.

Gratis demo bij jou op kantoor?

Geïnteresseerd in een gratis demo van onze apps? Laat jouw e-mailadres achter. We maken graag een afspraak bij jou op locatie om de mogelijkheden van maatwerk applicaties met oa. Mendix te laten zien.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817