Defensie beschermt wat ons dierbaar is. De krijgsmacht is verantwoordelijk voor vrede en veiligheid, in Nederland en daarbuiten. Technologie wordt volop ingezet om deze zware en verantwoordelijke taak goed te kunnen vervullen. Bij Jump zijn we enorm trots om deze mooie organisatie te ondersteunen met passende software! 

Waarom software één van de prioriteiten is

Staatssecretaris Barbara Visser: “Technologie en het slim gebruiken van informatie zijn cruciaal voor Defensie’’, “Uit deze noodzaak vloeit GrIT voort en voorziet in de vernieuwing van de IT-ruggengraat van Defensie.”

Informatie en communicatiemiddelen worden een steeds groter onderdeel van de organisatie. Binnen Defensie is het uiterst belangrijk dat software efficiënt, betrouwbaar en veilig is. Daarom is digitale transformatie ook een belangrijk onderdeel van de Defensievisie 2035. Vanaf 2021 wordt er al gewerkt aan een nieuwe IT-infrastructuur. Het programma Grensverleggende IT (GrIT) moet zorgen voor een totaal vernieuwde IT-infrastructuur voor de komende 10 jaar. Vanwege het hoge tempo van IT-vernieuwing gaat Defensie een strategische samenwerking aan met bedrijven. Zo speelt Defensie structureel en snel in op nieuwe ontwikkelingen en innovaties.

Directeur Informatievoorziening, Ron Kolkman: “GrIT is veel meer dan een vernieuwing van een informatiesysteem. Er komt een volledig nieuwe, zeer geavanceerde IT-infrastructuur, die van de krijgsmacht een hoogwaardige, informatiegestuurde organisatie moet maken.”

Domeinkennis

Wij hebben inmiddels ruime ervaring opgedaan in het domein van veiligheid en crisisbeheersing. Zo hebben wij in de afgelopen jaren gewerkt voor: De Koninklijke Luchtmacht, De Koninklijke Landmacht, Het ministerie van Justitie en Veiligheid en De Hoge Raad der Nederlanden. Zo hebben wij binnen de overheid kennis en ervaring met:

 • De organisatiecultuur en werkwijze;
 • De standaarden op het gebied van informatiebeveiliging en -beschikbaarheid;
 • De wensen/eisen van informatiemanagers/JIVC met betrekking tot (mobiele/web) applicaties;
 • Het ontwikkelen van intuïtieve gebruikersinterfaces die leiden tot de juiste informatie;
 • Het toepassen van de juiste samenwerkingsvorm met de behoeftesteller en anderen betrokkenen.

Meer weten over onze werkwijze in de overheid?

Download de brochure ‘Jouw sleutel tot digitaal succes’ direct.

  We delen je gegevens niet met derden.

  Veiligheid staat voorop

  De veiligheid van software is een vanzelfsprekendheid. Overheidsorganisaties zijn een gewild doelwit voor hackers en de gebruikte data bevat vaak gevoelige informatie of persoonsgegevens. We ontwikkelen volgens hoge kwaliteitsstandaarden die voldoen aan ISO-normen en AVG-richtlijnen. We kennen de aandachtspunten van de informatiemanagers en stemmen met hen ook de maatregelen met betrekking tot privacy en (data)veiligheid af.

  Efficiënte software binnen het budget

  We adviseren regelmatig bij digitaliseringvraagstukken van defensie. Dit doen we door deelname aan een marktconsultatie of het gesprek aan te gaan met behoeftestellers die op zoek zijn naar een slimme softwareoplossing. Door hen te adviseren en te inspireren kan er een scherpe uitvraag bij verwerving worden neergelegd. We kennen immers de organisatie en alle eisen.

  Een traject voeren we altijd in nauwe samenwerking met de opdrachtgever/ behoeftesteller. Ondanks dat het traject vooraf uitvoerig is beschreven in de offerte is het fijn om te kunnen anticiperen om voortschrijdende inzichten. We houden hier rekening mee en geloven dat de grootste successen ontstaan in een fijne samenwerking met wederzijds vertrouwen!

  Case

  Kamp
  Heumensoord

   

  Kamp Heumensoord dient ter verblijfplaats van zo’n 7000 (internationale) militairen die meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Die vierdaagse vindt jaarlijks in de zomer plaats. Hoewel de datum van event naderde, was er bij Defensie geen enkele ruimte voor het ontwikkelen van een app. Daarom werd de vraag bij Jump belegd.

  Lees verder over deze Defensie app

  Laten we kennismaken!

  Bij Jump vinden we het belangrijk dat de overheid zich bezig kan houden met haar kerntaken. Daarom nemen we met digitalisering graag zo veel mogelijk werkdruk uit handen. De juiste software dit een stuk gemakkelijker maken, zowel voor de interne organisatie als voor de burgers. Daarom denken we graag vrijblijvend mee over de mogelijkheden, ook nog voor het aanbestedingstraject. Vul je gegevens hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Wij denken graag vrijblijvend mee

  Laat je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op

   We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

   Jan-Maarten Verweij

   Jan-Maarten Verweij

   06 – 2208 2817