Thom is vanaf januari begonnen bij Jump als full-stack ontwikkelaar. Hij heeft ervaring in complexe softwareprojecten bij o.a. grote autodealers, lease-maatschappijen en financiële instellingen. Een hele mooie aanwinst voor het Jump-team! Thom stelt zich graag aan je voor.

Even voorstellen

Mijn naam is Thom Kaptein, ik ben 22 jaar oud en ik woon in het centrum van Rotterdam. Ik heb applicatie-ontwikkeling gestudeerd en ben vanaf mijn achttiende werkzaam als software-ontwikkelaar. Mijn hobby’s zijn ontwikkelen, uitgaan met vrienden en fotografie. 

Sinds wanneer weet je dat je in de IT wilt werken?

Vanaf jongs af aan heb ik al interesse in computers. Dit geldt niet alleen voor software maar ook voor hardware. Ik zet zelf mijn eigen computers in elkaar. Bovendien kreeg ik al jong interesse in applicaties. Toen ik dertien was, heb ik een eigen rekenmachine-app gemaakt en dat is eigenlijk waar het allemaal startte. 

Hoe ben je op het idee gekomen om een eigen app te maken?

Ik hou van ontwikkelen en van muziek. Daarnaast vind ik statistiek ook interessant. Dit is uiteindelijk allemaal samengekomen in een app, namelijk .fmbot. De applicatie zorgt ervoor dat op Discord zichtbaar wordt welke muziek je luistert. Zo wordt het inzichtelijk of vrienden dezelfde muziek luisteren of misschien wel een hele andere muzieksmaak hebben. Blijkbaar hadden meer mensen behoefte naar zo een toepassing, want de app heeft 75.000 users en wordt per dag ongeveer 100.000 keer gebruikt. Ik heb .fmbot ontwikkeld in .NET/C# met als database PostgreSQL. 

Hoe ben je bij Jump terecht gekomen?

Jan-Maarten is een oud-collega van mij. Op zoek naar een nieuwe uitdaging herinnerde ik me nog dat hij een eigen bedrijf was gestart. Na even zoeken kwam ik terecht op een vacature voor C# ontwikkelaar bij Jump. Ik heb een mail gestuurd waarna ik werd uitgenodigd voor een gesprek. Ik moest een assessment doen en op basis daarvan ben ik aangenomen. 

Wat is je eerste indruk van Jump?

Ik vind Jump vooral heel gezellig tot nu toe. Momenteel draai ik mee op twee interessante projecten. Het is goed om te zien dat er in de software echt gefocust wordt op kwaliteit.