Toegangsbewijs biedt Antigen Covid-19 zelftesten aan met virtuele begeleiding en controle. Hierdoor kunnen mensen veilig toegelaten worden tot verschillende locaties en evenementen, zonder dat er ter plekke nog testen afgenomen moeten worden. Jump heeft de applicatie met virtuele begeleiding ontwikkeld.

Hoe werkt de testkit? 

De testkit zit in een box met daarin een RIVM gevalideerde zelftest met een unieke QR-code, die toegang verleent tot de (mobiele) web-app. De klant kan eenvoudig de zelftest afnemen. Vervolgens controleert een medewerker van Toegangsbewijs op afstand of de test correct én door de juiste persoon is afgenomen. In geval van een negatieve testuitslag wordt na verificatie een certificaat naar de tester gemaild. Dit toegangsbewijs is bedoeld om werknemers, bezoekers en klanten veilig toe te kunnen laten. In sommige landen wordt het zelfs geaccepteerd als reisverklaring.

Hoe werkt de applicatie?

 1. Afnemer scant de QR-code op de testkitbox* (of vult de code in op de website) en komt in de applicatie terecht. Elke test heeft een unieke code die wordt gekoppeld aan één persoon. De volledige test moet binnen 60 minuten afgenomen worden.
 2. Stap voor stap wordt het testproces begeleid. Alle testinstructies en onderdelen in de kit worden toegelicht. Tevens staat er een timer in beeld en wordt vermeld wanneer en waarvan er foto’s gemaakt moeten worden. 
 3. Deze foto’s worden vervolgens geüpload via de webapplicatie. 
 4. De uitslag van de test is binnen 15 minuten bekend via de testkit.
 5. De testuitslag en de foto´s worden door een werknemer van Toegangsbewijs gecontroleerd. Bij een correct afgenomen test met negatieve uitslag, wordt binnen een uur het toegangsbewijs per mail verstuurd.  

* Testkitboxen zijn online verkrijgbaar via Toegangsbewijs.nu

Hoe is de applicatie opgebouwd?

Er is gekozen voor een moderne webapplicatie die werkt op alle (mobiele) apparaten. Het testgedeelte kan om veiligheidsredenen enkel bezocht worden met smartphones. De gebruiker wordt in de app met een aantal simpele stappen door het testproces geleid. Aan de achterkant vinden er diverse controles plaats om de test en tester te valideren op juistheid.

Gezamenlijk succes 

De samenwerking tussen Jump en Toegangsbewijs.nu heeft geleid tot een innovatieve applicatie waarmee de samenleving weer op gang wordt gebracht. Het ontwikkelen van succesvolle digitale innovaties is onze missie. We zijn trots dat we in een korte tijd hebben bijgedragen aan het lanceren van een nieuw concept met een grote maatschappelijke impact.

Maatwerk software, ook iets voor jou?

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Laat je gegevens achter en we bellen je binnen 1 werkdag op.

  We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

  Jan-Maarten Verweij

  Jan-Maarten Verweij

  06 – 2208 2817