Sinds oktober is Marlin begonnen als Mendix ontwikkelaar. Een enorme aanwinst voor het Jump-team. Omdat het in deze tijd lastig is om elkaar beter te leren kennen, stelt Marlin zich graag online aan je voor!

Even voorstellen

Mijn naam is Marlin den Boer, ik ben 31 jaar, getrouwd en woon aan een dorps aandoend dijkje aan de rand van Rotterdam. Ik heb Business Management gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht en ben mijn carrière gestart als Projectmanager Business Development in de AGF-sector.

Vanwaar de carrièreswitch naar IT?

Ondanks dat ik het naar mijn zin had bij Olympic Fruit en de AGF-sector erg interessant vond, zocht ik toch naar wat extra uitdaging. Ik was al een tijdje geïnteresseerd in de ‘nieuwe’ agile-scrum methodieken. Met die wensen kwam bij Ordina terecht, waar mijn IT-carrière als Business Consultant begon. Kort daarna ben ik samen met een goede vriend, die tevens software ontwikkelaar is, gestart met het bouwen van een vogelkweek-app. Op die manier was ik bezig met mijn hobby, namelijk vogels, en het creëren van software die daar enorm bij hielp. Dat gaf zoveel voldoening en plezier dat ik graag ook zelf applicaties wilde kunnen bouwen.

Waarom wilde je Mendix ontwikkelaar worden?

In de rol als Business Consultant kwam ik in aanraking met software ontwikkeling en ontstond bij mij steeds meer de wens om niet alleen een begeleidende rol te hebben, maar ook zelf mee te kunnen bouwen. Via mijn leidinggevende kreeg ik de tip om eens aan Mendix te proeven, een van de grootste spelers op het gebied van low-code. Daarnaast past het goed bij mij omdat de samenwerken tussen business en IT bij Mendix centraal staat. Zo kwam mijn business ervaring ook goed van pas!

Waar sta je nu?

Na een half jaar studie ging ik fulltime aan het werk met Mendix. Inmiddels heb ik mijn Mendix Advanced Certificaat behaald en heb ik ruime ervaring als Mendix ontwikkelaar/Scrum Master opgedaan tijdens projecten voor verschillende organisaties.

Hoe ben je bij Jump terecht gekomen?

Ik leerde Peter, één van de mede-eigenaren van Jump, kennen en maakte ik kennis met het bedrijf. Ruim een jaar later, afgelopen zomer, belde Peter mij op en werd ik enthousiast gemaakt om met Jump mee te gaan bouwen aan de Mendix-propositie. Omdat de ondernemende omgeving, de korte lijntjes en de ruimte om mezelf te ontwikkelen me erg aanspraken, besloot ik deze sprong naar Jump te wagen.

Wat is je eerste indruk van Jump?

Door alle coronamaatregelen is het een rare tijd om ergens nieuw te starten. Gelukkig kon ik de eerste weken met een beperkt aantal collega’s op het kantoor werken. Wat mij erg positief opviel, is dat er in het team open gecommuniceerd wordt. Daarnaast is er bij Jump veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en daarin zelf de lead te nemen. Ook de ondernemende sfeer en het continu bezig zijn met nieuwe ideeën spreekt me erg aan. Ik kijk er naar uit om hier een mooie bijdrage aan te leveren!

Waar ben je momenteel mee bezig?

Ik ben betrokken bij meerdere Mendix-projecten voor verschillende klanten. Daarnaast denk ik met potentiele klanten mee of Mendix geschikt voor hen is en hoe ze het maximale uit het platform kunnen halen.

Tevens vind ik het heel belangrijk om door te blijven ontwikkelen. De low-code wereld staat nooit stil. Momenteel verdiep ik me in Mendix Native. Omdat Mendix Native gebaseerd is op React Native, vind ik het belangrijk om daarin ook een goede kennis op te bouwen. Dat werkt het beste door gewoon te doen. Daarom hebben we een concrete case bedacht waarin ik met Mendix Native aan de slag ben gegaan. Een hele leuke manier om kennis op te doen!