Mobiele applicaties

Mobiele applicaties zijn niet meer weg te denken in ons leven. We gebruiken ze dagelijks en ze helpen ons te verbinden, samen te werken of ter vermaak. Het biedt kansen om klanten te binden, processtappen te vereenvoudigen of altijd de laatste inzichten paraat te hebben. 

Native app vs. responsive webapp

Er zijn verschillende manieren om een mobiele applicatie te maken. Wat de beste optie is, verschilt per app en het doel ervan. Wij maken onderscheid tussen native apps en webapps. Ze hebben beide voor- en nadelen. Native apps ondersteunen meer mobiele functionaliteiten, maar een responsive webapp kan bijvoorbeeld weer ingezet worden voor meerdere doeleinden. 

Wat is een native app?

Een native app wordt in appstores geplaatst en moet daarvandaan gedownload worden. De applicatie wordt opgeslagen op de mobiele telefoon en er verschijnt een icoon op het startscherm. De app wordt geprogrammeerd in de taal van het besturingssysteem en kan daardoor goed aansluiten op de eigen mobiele functies.

Wat is een responsive webapp? 

Een webapp wordt geopend in de browser. Dit houdt in dat er een URL wordt ingevoerd, waarna je in de app omgeving terecht komt. De app kan daardoor op elk type apparaat met internetverbinding geopend worden. Doordat webapplicaties steeds beter gebruik kunnen maken van de functies van het apparaat (camera, gps, etc.) en zich aan kunnen passen aan de schermgrootte,  wordt het verschil met een native app steeds kleiner. Een webapp kan dezelfde look en feel hebben als een native app. Het is zelfs mogelijk om een snelkoppeling handmatig op het startscherm te zetten. 

Hoe ontwikkelen we native mobiele applicaties?

Wij ontwikkelen Native applicaties voornamelijk met Mendix, Xamarin of React Native. Deze technologieën maken het mogelijk om in één omgeving apps te maken die geschikt zijn voor meerdere platforms zoals iOS en Android. Er hoeft dus geen aparte app ontwikkeld te worden voor elk besturingssysteem. Dit geldt ook voor het onderhoud en en doorontwikkeling. Dat scheelt een stuk investering en tijd!

Hoe ontwikkelen we webapplicaties? 

Dat verschilt per applicatie. We kijken welke techniek het beste aansluit aan jouw wensen. We gebruiken hiervoor in ieder geval een moderne webapplicatie technologie, die maximaal gebruik kan maken van de mobiele functies op een apparaat. Zo werken we met Mendix (low code), .NET (backend) en Angular en React technologie (frontend).

Wat kost een mobiele applicatie?

Dat verschilt per organisatie en applicatie. Niet de hoofdlijnen, maar de details bepalen vaak de omvang van het werk. Sommige technische keuzes kunnen eenvoudig het werk verdubbelen of juist halveren. Direct een prijsindicatie voor jouw app-idee? Vul dan onze prijscalculator in!

Onze werkwijze

 1. Alles begint bij een grondige analyse van wat er echt nodig is. In het eerste gesprek denken onze app-experts vrijblijvend met je mee over de architectuur van jouw app en de passende technieken. 
 2. Op basis daarvan krijg je een voorstel. Pas als je 100% tevreden bent, gaan we aan de slag. 
 3. Het ontwikkelteam werkt in sprints van 1-3 weken. Na een sprint is er een demo van een werkbaar (tussen)product en volgt er een planning voor de komende sprint. In dit proces is er continue afstemming, wat leidt tot hoge transparantie en het beste eindresultaat.
 4. Als applicaties operationeel draaien ondersteunt Jump met doorlopende beheer en support naar wens.

Wat is de beste optie is voor jouw app?

Laat je gegevens achter en binnen 1 werkdag nemen we contact met je op.

  We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

  Jan-Maarten Verweij

  Jan-Maarten Verweij

  06 – 2208 2817