Mobiele applicaties

Mobiele applicaties zijn niet meer weg te denken in ons leven. We gebruiken ze dagelijks en ze helpen ons te verbinden, samen te werken of te vermaken. Het biedt kansen om klanten te binden, processtappen te vereenvoudigen of altijd de laatste inzichten paraat te hebben.

We kunnen je helpen deze kansen te benutten door het bouwen van een mobiele applicatie, geschikt voor alle mobiele platforms. Denk aan een iPhone app of Android app. Je kunt ervoor kiezen om één specifieke app te laten ontwikkelen of jouw app ook gecombineerd te laten ontwikkelen voor alle platformen.

Waarom ga je voor een mobiele app

Je kunt een applicatie op mobiele apparaten op twee manieren laten ontwikkelen:

  • Webapplicatie; je opent deze in de browser van je telefoon
  • Mobiele applicatie; je installeert deze als een losse app

Een mobiele applicatie maakt optimaal gebruik van alle mogelijkheden van het apparaat waarop het is geïnstalleerd. Denk hierbij aan het kunnen maken van foto’s of het bepalen van je locatie op basis van GPS. Ook kun je gebruikers van je mobiele app op de hoogte houden door een push bericht te versturen. Een mobiele applicatie is in staat om offline werken te ondersteunen. Hierdoor kan je blijven doorwerken, ook al is er een slechte of zelfs geen internetverbinding.

Let op: een mobiele applicatie heeft ook een aantal nadelen. De ontwikkel- en onderhoudstijd neemt behoorlijk toe ten opzichte van een webapplicatie. Houd dus rekening met een langere doorlooptijd en een hogere benodigde investering. Met een beperkt budget kan je beter kiezen voor een webapplicatie.

Hoe ontwikkelen we mobiele applicaties

Mobiele applicaties ontwikkelen we zowel met native als hybride technologieën. Bekijk hieronder de verschillen en de voor- en nadelen van zowel hybride apps als native apps.

Hybride apps: kies voor snelheid

De basis van de hybride app is opgebouwd zoals een native app en een deel van de inhoud wordt gevuld door je website. Het zorgt ervoor dat de app flexibel is en je alle vrijheid geeft.

Hybride apps bouwen we snel. Je schrijft namelijk één code voor meerdere platformen waaronder iOS en Android. Snel betekent dat jij een mooie app binnen een paar weken klaar hebt staan. Ideaal wanneer je direct wilt inspringen op een piekmoment of nieuwe trends.

Snelle time-to-market en kostenefficient

Voordelen

+ Een combinatie van een native app en een web app zijn mogelijk.
+ Flexibel.
+ Een enkele codebase voor meerdere platforms.
+ Gebruik maken van veel functies van het apparaat zoals push notificaties, camera en lokale opslag.
+ Apps kunnen worden aangeboden via app stores.

Nadelen

– UX beleving is minder, doordat de schermen minder snel laden.

Native apps: kies voor performance

Native apps bouwen we voor elk platform apart. Daardoor blinken ze uit in performance: de slimme keuze wanneer gebruiksgemak en uitstraling belangrijker zijn dan een snelle oplevering. 

Snelle performance en meer mogelijkheden voor optimalisatie

Voordelen

+ Functionaliteiten van het apparaat worden maximaal gebruikt, zoals push notificaties, camera en lokale opslag.
+ Beste beleving van werking en layout.
+ Apps kunnen worden aangeboden via app stores.
+ Je kunt de applicatie integreren met andere apps.
+ Er is geen internetverbinding nodig.
+ Gebruiksvriendelijk doordat de overgang in schermen vloeiender is.

Nadelen

– De app moet per platform (Apple iOS of Android) ontwikkeld worden. Het onderhouden van twee omgevingen betekent meer kosten op de lange termijn.
– De ontwikkeling van native mobile apps is tijdsintensief.
– Een update in de software van het platform kan ervoor zorgen dat de techniek aangepast moet worden.

Ga eens na wat de impact kan zijn van het gebruik van een slimme mobiele applicatie op jouw organisatie. Geen idee? We vertellen je er alles over en denken graag met je mee.

Mobiele applicatie laten ontwikkelen?

Bij Jump begeleiden we je in het hele proces. We analyseren, adviseren, ontwikkelen en houden je mobiele applicatie up-to-date. Laat je gegevens achter voor een inspirerende sessie met Jump.

We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.