Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar! De eerste volledige werkweek van 2020 zit er alweer op. We raken inmiddels weer gewend aan de structuren van het normale leven en naderen de officiële grens dat we elkaar nog een gelukkig nieuwjaar wensen. Volgens toonaangevend magazine Flair is dat nog sociaal acceptabel tot 15 januari.
Rond de feestdagen kijk je vaak terug op het afgelopen jaar en op zulke momenten realiseer je je welke mooie hoogtepunten het avontuur ‘Jump’ heeft opgeleverd. De Jump-baby die in 2018 is geboren is verder gegroeid en laat zich steeds meer gelden in verschillende branches. Een aantal mooie cases uit 2019:

Energie: Innoveren bij AgroEnergy

Bij AgroEnergy, een dochteronderneming van Eneco, zijn wij inmiddels het externe innovatieteam voor het ontwikkelen van prototypes, MVP’s (mooie afkorting voor een eerste succesvolle versie) of het aanvullen van het eigen ontwikkelteam. Zo lanceerden we met hen een pilot voor een online warmtedagmarkthandel, ontwikkelde we samen een contractbeheermodule voor noodvermogen en waren we onderdeel van een team waarin machine learning wordt toegepast voor het besturen van een autonome kas. Erg gaaf om te zien hoe deze relatie is doorontwikkeld tot een partnerschap voor het continue ontwikkelen van hele concrete innovaties met low-code!

Maakindustrie: Samenwerken met VisionIT

Beter een goede buur dan een verre vriend. Dat kan je zeker zeggen van onze buurman VisionIT. Onze relatie gaat verder dan vriendelijk gedag zeggen. Samen pakten we in 2019 twee mooie projecten op. Zo ontwikkelde we voor Arkitech software waarmee de klimaatbeheersingssystemen op cruiseschepen middels slimme algoritmes kunnen worden afgesteld. Dit leidt tot bijna 25% besparing van energie! 

Voor Dordtech, een producent van biogas-generatoren, maakten we een slimme onderhoudsapp. Hiermee kan een monteur via eenvoudig stappenplan het onderhoud uitvoeren aan een generator. Heeft hij/zij hulp hierbij hulp nodig? Dan kan eenvoudig een video-verbinding worden opgezet voor ondersteuning! 

We kunnen spreken van een fijne samenwerking die we graag voortzetten. Binnenkort vliegen we met VisionIT naar Ethiopië voor de implementatie van infrastructuur op een nieuwe productielocatie van onze klant ESPBC.

Groothandel: Digitaliseren bij Meeder

Meeder heeft een duidelijke visie op automatisering. Software moet zich aanpassen aan de bedrijfsprocessen en niet andersom. Vandaar dat het low-code platform Mendix een logische keuze is. Hiermee kunnen ze zelf applicaties ontwikkelen die aansluiten op de bestaande systemen. Afgelopen jaar hebben we samen met Meeder het platform geïmplementeerd en een orderpick-applicatie ontwikkeld. Dit doen ze deels zelf en wij ondersteunen. De eerste resultaten zijn al zichtbaar: geen papierverbruik meer, een efficiënter proces en een schat aan data waarmee slimmer kan worden gepland en ingekocht. De aanpak van een gezamenlijk innovatieteam werpt hier (letterlijk) vruchten af.

Facility: Software-overdracht met Yask

Yask is een specialist op het gebied van facility management. Yask heeft de SaaS-applicatie Snappre ontwikkeld waarmee klanten facilitaire processen kunnen borgen zoals  inkoopondersteuning, contractmanagement of het kunnen boeken van vergaderzalen. Doordat de ontwikkelaars stopten heeft Yask aan ons gevraagd om het beheer en de doorontwikkeling over te nemen. Software overnemen is een complex proces. In nauwe samenwerking zijn we dit proces ingegaan: met succes! Inmiddels draait de app op onze infrastructuur met al veel nieuwe toevoegingen.

Het mooie aan bovenstaande cases is dat het stuk voor stuk samenwerkingen zijn. Om te vernieuwen heb je elkaar nodig. Voor enthousiasme om te starten. Voor kennis om op het juiste moment de juiste keuzes te maken. Voor ervaring om niet dezelfde fouten te maken. En voor die peptalk om door een lastige fase te komen. Achteraf is er dan niks zo mooi om terug te kijken op het resultaat en te concluderen dat we dat met elkaar maar toch maar mooi gefixt hebben. 

Zo aan het begin van dit jaar wensen we ook jou -op de valreep- een gezond en voorspoedig 2020 toe! Met uiteraard…
heel veel mooie samenwerkingen.

Ga jij graag een samenwerking aan?

Benieuwd naar wat digitalisering voor jouw organisatie kan betekenen? We laten het je graag zien! Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817