Orderpicken is een handeling die van cruciaal belang is voor de logistieke sector. Iedereen met een magazijn en bestellingen weet dat. Toch wordt het vaak nog op traditionele wijze, met pen en papier, gedaan. Zonde, want dit maakt het proces zeer foutgevoelig. De orders worden netjes geplaatst, maar worden ze ook netjes geleverd? De overstap naar digitaal orderpicken kan ervoor zorgen dat het antwoord op die vraag altijd ja is. We sommen graag alle voordelen voor je op!

Minder foutgevoelig

Een foutje is al snel gemaakt. Denk aan leesfouten, het misgrijpen van een product of een product dat helemaal vergeten wordt. Bovendien kunnen dergelijke fouten vaak niet worden nagekeken, als er gewerkt wordt op papier. Met digitaal orderpicken kan dit wel. Als een product is gepakt, komt dit netjes in het systeem te staan met naam, tijd en datum. Bij een fout ontvangt de picker tijdig een waarschuwing. Dat scheelt een hoop boze klanten en naleveringen! 

Voorraad altijd up-to-date 

Het grote nadeel van orderpicken met papier is dat er sprake is van inefficiëntie. Het systeem denkt dat er nog vijf kilo aardappelen beschikbaar is, maar misschien zijn deze aardappelen zojuist al gepakt en is die mutatie nog niet verwerkt. Digitaal orderpicken zorgt voor realtime inzicht in de voorraad.

Digitaal orderpicken bij Meeder

Meeder is een groothandel in groente en fruit. Een groot deel van de omzet komt van de cruisevaart. Daar zijn IT-systemen dan ook op ingericht. Levering aan kleinere schepen, die kilo’s fruit in plaats van pallets met fruit willen, vormde een drempel. Hier waren systemen niet op ingericht. Jump gebruikte Mendix om een innovatieve oplossing te ontwikkelen, namelijk een orderpick-applicatie voor scheepvaart orders.
Bekijk klantcase

Werknemersprestaties verbeteren 

Met papieren picklijsten is het lastig om terug te zoeken hoe snel iemand orders loopt en hoeveel fouten er worden gemaakt. De orders verschillen immers allemaal van elkaar. Voor de ene order is een half uur snel, waar bij een andere order een kwartier lang is. Deze problemen worden met een overstap op digitaal orderpicken verholpen. Jij kan zo direct zien welk personeel nog wat extra begeleiding nodig heeft.

Minder inwerktijd 

Het duurt altijd even voor nieuwe werknemers een magazijn écht kennen. Dit kan best lastig zijn als ze zelf moeten uitzoeken welke producten waar liggen. Met een app beperk je de inwerktijd en zorg je ervoor dat iemand snel zelfstandig aan de slag kan. De app legt namelijk precies uit waar je moet zijn (en hoe je daar komt). Zo kan iedereen snel aan de slag, ook zonder diepgaande kennis van de producten of magazijnindeling.

Beter voor het milieu

Digitaal orderpicken is uiteraard een stuk groener. Er gaan 120 pakken papier uit één boom. Met een overstap naar papierloos werken, worden er dus al snel tientallen bomen per jaar gespaard!

Procesverbetering door inzicht data

Wat is de meest efficiënte magazijnindeling? Wat zijn de beste looproutes? Wat is de veiligste plek voor breekbare producten? Allemaal vragen die pas echt goed beantwoord kunnen worden nadat je data verzameld hebt. Kennis is macht in het magazijn. Tevens kan je data makkelijk analyseren met behulp van dashboards. Aan de aanbevelingen voor ‘een gemiddeld magazijn’ heb je vaak niks. Je moet natuurlijk weten wat voor jouw personeel, producten en capaciteiten het beste werkt. Zo kan je altijd blijven verbeteren!

Werk efficiënt door software die naadloos aansluit op jouw organisatie

Alle magazijnen verschillen van elkaar. Grote kans dat de werkwijze in jouw magazijn enorm verschilt van een bedrijf dat dezelfde producten aanbiedt. Kies daarom voor software die jouw unieke werkwijze volledig ondersteund. Wij helpen je graag door een orderpick applicatie op maat te maken, zo klein of groot als nodig. 

Hoe gaan wij te werk?

Wij houden ervan om in kleine stappen, grote doelen te verwezenlijken. Op deze manier houd je een automatiseringstraject onder controle. Elke stap moet waarde toevoegen. Wij moeten onszelf bewijzen door software te leveren die jouw organisatie beter maakt. We zien onszelf als een partner en niet slechts een leverancier. Laten we kennismaken om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Neem contact op en dan kijken we samen hoe jouw wensen verwezenlijkt kunnen worden binnen het budget!

Meer weten van digitaal orderpicken? Laten we kennismaken !

Laat je gegevens achter en we bellen je binnen 2 werkdagen op!

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817