Financiële instellingen zijn verplicht om cliëntenonderzoek uit te voeren, een zogenaamd KYC-onderzoek. Wie is de klant en waar komt zijn geld vandaan? Je moet goed op de hoogte zijn van de intenties die bedrijven hebben om zaken met jou te doen. Het KYC-onderzoek vergt veel tijd, maar kan (deels) geautomatiseerd worden. Company.info ontwikkelde de KYC-app met de inzet van het extern ontwikkelteam van Jump en speelde zo in op deze ontwikkeling.

Company.info, de databank voor zakelijke doeleinden

Wil je alles weten over een bedrijf? Dan kom je al snel terecht bij Company.info. Voor het naleven van de Wwft speelt data een grote rol in het verifiëren van nieuwe cliëntrelaties en het monitoren van huidige cliënten. Company.info biedt inzicht in de eigendoms- en zeggenschapsstructuur, de UBO, nieuws, jaarrekeningen en de financiële informatie van bedrijven.

Verplicht cliëntenonderzoek aanleiding voor bouw applicatie

De Wwft is in 2020 aangepast en verzwaard. Deze wet verplicht onder andere financiële instellingen om een nauwkeurig cliëntenonderzoek uit te voeren voordat er een overeenkomst wordt gesloten. De screening moet worden vastgelegd in een dossier en periodiek worden herzien.

De verplichting tot cliëntenonderzoek creëert een mooie kans voor Company.info. Alle data om een cliëntenonderzoek uit te kunnen voeren is immers al in haar bezit. Door hierop in te spelen kan ze veel bedrijven helpen om Wwft-richtlijnen snel en efficiënt na te leven.

Inzet van een extern ontwikkelteam

Company.info heeft veel kennis en expertise in huis om zelf software te ontwikkelen. Toch is Jump gevraagd om het nieuwe softwareproduct, de KYC.app, te ontwikkelen. Door Jump te betrekken kunnen de eigen ontwikkelteams de focus houden op de doorontwikkeling van het eigen platform. Daarnaast heeft Jump het softwareplatform Mendix als basis gebruikt voor de nieuwe app.

Mendix geeft flexibiliteit en tijdswinst in het ontwikkeltraject. Company.info werkt met veel privacygevoelige informatie. Mendix voldoet aan veel veiligheidseisen waardoor direct al een aantal zaken geregeld zijn bij het ontwikkelen van een tool.

Wat kan je met de KYC.app?

In de KYC.app is alle bedrijfsinformatie beschikbaar die nodig is voor cliëntonderzoek en -monitoring. De tool beschikt over een controleproces die automatisch een aantal stappen doorloopt. De resultaten uit alle stappen worden netjes gebundeld en opgeslagen in een cliëntdossier. Daarnaast kan de gebruiker periodieke monitoring instellen. En dat in een aantal minuten.

Fijne samenwerking tussen twee ontwikkelbedrijven

Eerst is door middel van een Proof of Concept getoetst of de techniek van Mendix aansluit bij de wensen van Company.info. Ook maakt deze eerste stap direct duidelijk hoe de samenwerking tussen twee softwarebedrijven zou verlopen. Na deze fase is de software uitgebouwd richting een Minimum Viable Product, een minimaal product waarmee eerste klanten aan de slag konden gaan. Door de ervaring met software ontwikkeling binnen Company.info is het project soepel en succesvol verlopen. 

Peter: “Dit project liep echt als een geoliede machine. Company.info was goed voorbereid en er waren mock-ups opgezet. Daarnaast wist Timo als product owner heel goed te sturen op wat echt belangrijk is. De fijne samenwerking zorgde ervoor dat er goed grip was op het ontwikkelproces en we in staat waren om in snel een mooi product op te leveren waar we trots op zijn.”

Ook het ontwikkelteam van Jump inschakelen?

We gaan graag voor je aan de slag. Laat je telefoonnummer achter en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817