We worden vaak benaderd door organisaties die toepassingen missen in hun ERP-systeem. Dit kan vervelend zijn, want in het dit systeem worden veel primaire bedrijfsprocessen geregistreerd. Vervangen kan in de hele organisatie belemmeringen met zich mee brengen. Terwijl het moderniseren van je IT-landschap niet altijd gepaard hoeft te gaan met een upgrade of vervanging van je ERP-pakket. Mendix maakt het mogelijk om met maatwerk het huidige systeem naar wens aan te passen. We delen graag 5 toepassingen waarmee je jouw ERP-systeem kan personaliseren.

1. ERP-systeem verlengen

Mendix maakt het mogelijk om het ERP-systeem te verlengen met verschillende  toepassingen die communicatie en samenwerking kunnen bevorderen. Door bijvoorbeeld een klant- of leveranciersportaal toe te voegen aan je ERP-systeem, kan dit stukje geautomatiseerd worden. Jouw leveranciers en klanten zijn zo altijd up-to-date. Daarnaast gaan mutaties niet meer via mail of Excel maar belanden deze direct via een koppeling in je ERP. Hierdoor kan je overzichtelijk en transparant werken, waardoor je jezelf en de stakeholders tijd bespaart.

Kraaijeveld verlengt ERP
met klantportaal

2. Data van/naar het ERP-systeem

Een veelvoorkomend irritatiepunt is dat dezelfde data soms in meerdere systemen moet worden bijgewerkt. Met Mendix bouw je eenvoudig workflow-applicaties over systemen heen die de data automatisch bijwerkt in de gekoppelde systemen. Zo wordt het mogelijk om data in te laden uit andere systemen of ervoor te zorgen dat de gewenste data direct op de juiste plek buiten het ERP-systeem terecht komt.

3. Een schil om jouw ERP-systeem heen

ERP-systemen personaliseren gaat vaak niet zonder slag of stoot. Dat komt omdat een ERP-systeem daar ook niet voor bedoeld is. In Mendix kan je met voorgeprogrammeerde blokken snel en robuust maatwerk aanbrengen. Het kan dus niet meer gebeuren dat bij een update alles opnieuw gebouwd moet worden. Mendix is ideaal voor het integreren van andere databronnen en softwarepakketten. 

4. ERP-systeem innovatief uitbreiden

Heb jij een uniek bedrijfsproces waarvoor geen passende software beschikbaar is? Geen probleem. Met Mendix kan je jouw huidige ERP-pakket uitbreiden. Zo heeft Meeder dit bijvoorbeeld gedaan met een eigen orderpickapplicatie en planningsmodule. Als je een unieke wens hebt voor jouw ERP-systeem, dan maakt Mendix dit mogelijk.

Meerder breid
ERP uit met
orderpickapplicatie

5. Verouderd ERP-systeem vernieuwen

Soms ben je als organisatie gebonden aan oude systemen. Ze leveren functionaliteit die je niet direct kan vervangen. Aanpassingen zijn vaak al grote uitdagingen, laat staan vernieuwing in het systeem zelf. Mogelijk missen er functionaliteiten en doe je zaken buiten het systeem om. Zonde, want dit kost onnodig veel tijd. Met Mendix kan je een schil leggen op een dergelijk systeem zodat je vanuit een moderne applicatie gebruikt maakt van essentiële functionaliteiten binnen het huidige systeem. Hiervoor is geen nieuw ERP nodig!

Ontvang advies binnen 4 min.

Vul de Mendix
keuzetool in!

Meer duidelijkheid?

Kort samengevat kan Mendix jouw systeem uitbreiden, vernieuwen en perfectioneren. Wat het beste plan is, verschilt per organisatie. Elke organisatie heeft een eigen werkwijze en unieke belangen. Uiteraard denken we graag mee welke oplossing jou verder helpt. 

Wat is de beste optie voor mijn ERP?

We denken graag vrijblijvend met je mee. Laat je gegevens achter en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817