Low-code wordt vaak ingezet voor de bouw van applicaties die naadloos integreren met de bestaande systemen. Mendix biedt een groot scala aan connectiviteitsmogelijkheden om praktisch aan elk systeem, service-bus, database of document te koppelen. We lichten de belangrijkste koppelmogelijkheden uit.

Mendix Data Hub

Mendix Data Hub versimpelt data-integratie door alle gegevensbronnen binnen handbereik van het ontwikkelingsteam te stellen. Met Data Hub is het mogelijk om data uit externe systemen makkelijker te vinden en te koppelen. Daarnaast verschijnt data uit externe systemen als externe entiteiten in de Studio (Pro) en is daarmee via drag-and-drop in het model te plaatsen. Bovendien is de data hub beschikbaar over alle applicaties heen waardoor integratie niet meer een “applicatie kwestie” is.

Webservices

Middels REST en SOAP protocollen koppelt Mendix eenvoudig aan de API van jouw softwarepakket of servicebus. Daarnaast kan je in Mendix ook makkelijk (OData) api endpoints maken zodat andere applicaties, zoals bijvoorbeeld BI-dashboards gekoppeld kunnen worden aan jouw Mendix applicatie.

Databasekoppelingen

Mendix biedt een scala aan connectoren zoals , JDBC, OLEDB, Native SQL etc. om data direct op te halen en te schrijven naar je database. Je doet dit met behulp van SQL-queries of het aanroepen van stored procedures.

Bestandskoppelingen

In Mendix kan je ook een Excel, CSV, XML of ander document eenvoudig importeren en exporteren. Mendix biedt handige tools om deze bestanden naar je eigen domeinmodel, of juist naar een extern datamodel te mappen (import- & export mapping). Ook kun je bijvoorbeeld met een JSON-structuur of XML-schema automatisch een mapping en domeinmodel creĆ«ren. Hiermee haal je binnen een handomdraai hele datastructuren binnen. 

Ingebouwde softwarekoppelingen

Voor veelgebruikte (cloud) software is er al een voorgeconfigureerde koppeling beschikbaar. Zo zijn er koppelingen met onder andere Siemens, IBM en SAP producten die ook actief worden onderhouden.

Overig

In de meeste gevallen is koppeling mogelijk met een van de bovenstaande opties. Mochten deze toch niet voldoen, dan levert Mendix ook nog een SDK waarmee je zelf een connector kan schrijven.

Meer weten over Mendix?

Jump is official Mendix partner. Met alle Mendix vragen en verzoeken kan je bij ons terecht. Wil je dat we vrijblijvend met je meedenken? Laat dan je gegevens achter. We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817