Peter is in juni 2023 geselecteerd als Mendix MVP. Dit is een bekroning van zijn  uitgebreide low-code ervaring in Mendix. Zijn technische ervaring combineert hij met zijn andere werk bij Jump. Als MVP wil hij een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het Mendix platform.

“Ik ben graag bezig met verbeteren en optimaliseren van processen en producten. Daarom heb ik tijdens mijn studie bedrijfskunde gekozen voor een master Innovatie Management. Erover praten is leuk, maar eigenlijk ben ik ook een maker. Al vanaf mijn 16e ben ik actief in het ontwikkelen – eerst websites en daarna vooral in software. De laatste 5 jaar doe ik dat met low-code en ik zou niet meer zonder kunnen.”

Je bent sinds juni Mendix MVP, maar wat houdt dat in?  

Als MVP, most valuable professional, draag je actief bij aan de Mendix community. Er zijn op dit moment 48 MVP’s uit 11 landen met ieder hun eigen specialisatie. Sommige werken bijvoorbeeld aan modules in de Mendix marketplace. Andere MVP’s posten informatie in blogs of Youtube-filmpjes online waar andere developers wat van kunnen leren. Maandelijks komen we bijeen om complexe onderwerpen en (nieuwe) features te bespreken. Daarnaast is er elk kwartaal ook een gezamenlijke roadmap sessie met de Mendix product managers. 

Waarop ga jij je focussen?

Ik wil me graag inzetten om het Mendix platform beter te maken voor de ontwikkelaars. Dus meedenken hoe developers sneller en efficiënter hun werk kunnen doen. Naast mijn technische rol ben ik binnen Jump ook betrokken bij de werving van nieuwe ontwikkelaars. Vanuit dat perspectief wil ik ontwikkelaars en studenten inspireren om met Mendix aan de slag te gaan.

Wil je dat ik meedenk over jouw project?

Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op!

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.