Software hoort je werkwijze te ondersteunen en de werkzaamheden te vergemakkelijken. Als software niet passend is of niet (meer) goed functioneert kan dit de tegenovergestelde werking hebben. Soms levert het zelfs extra werk op en beperkt de groeiambities. We zetten de 5 grootste irritaties op een rijtje. 

1. Trage software 

Software waarbij de laadtijd te lang is… Dit gebeurt vaak bij verouderde systemen. Vroeger was het heel normaal, maar tegenwoordig verwachten we een seconde na de klik een respons te hebben. Naast de irritatie die het opwekt bij de medewerkers, kost al die extra wachttijd ook ongemerkt een heleboel geld. 

2. Werken in verschillende systemen

Soms is één softwarepakket niet toereikend (meer), waardoor je verschillende systemen moet openen. Het kost niet alleen extra zoektijd, er moeten vaak ook dingen dubbel worden ingevoerd en/of aangepast. Ten slotte beperkt het ook het overzicht aan real-time informatie. 

3. Fouten door beperkte software

Er moeten zaken handmatig worden geregeld omdat de software dit niet ondersteunt. Dit kan voorkomen als je gekozen hebt voor een te beperkt pakket, maar bijvoorbeeld ook als de werkwijze door de jaren heen veranderd is. Vaak wordt dit los opgevangen in bijvoorbeeld een Excel bestand of zelfs op losse blaadjes. Hierdoor wordt er foutgevoelig gewerkt en is het lastig om de fouten terug te vinden. 

4. Geen (data) overzicht 

Verschillende bestanden, doelstellingen en tabbladen. Informatie staat overal en nergens. Zoeken kost veel extra tijd en vooral ergernis. Bovendien zorgt dit ervoor dat er minder doelgericht gewerkt wordt. Vaak wordt er in software data opgebouwd, waarmee veel inzichten kunnen worden verkregen. Als hier niks (of weinig) mee gedaan wordt, blijft een efficiëntieslag in de meeste gevallen ook uit.  

5. Onnodige handelingen

Dit komt vaak voor als er een standaardpakket is afgenomen. De software is in dat geval gemaakt om bij zoveel mogelijk organisaties te passen. Het is dus logisch dat sommige onderdelen niet op jullie werkwijze van toepassing zijn. Als je hier meerdere malen per dag mee geconfronteerd wordt, kan dit een flink pijnpunt worden. 

Software die aansluit op jouw werkwijze

Samen kunnen we zorgen voor software die jullie werkwijze compleet ondersteunt. We kunnen verouderde software vernieuwen en/of nabouwen, software systemen koppelen, (data) dashboards bouwen en de bestaande software uitbreiden. Als jullie werkwijze zo uniek is dat standaardpakketten ontoereikend zijn, dan biedt maatwerk software een oplossing. We denken graag mee hoe we op de meest efficiënte manier tot de ideale software komen!

Transparant over prijzen

Eigen software begint vanaf ongeveer €10.000. De prijs verschilt per organisatie en applicatie. Niet de hoofdlijnen, maar de details bepalen vaak de omvang van het werk. Sommige technische keuzes kunnen eenvoudig het werk verdubbelen of juist halveren. Lees verder over de belangrijkste prijsbepalende factoren. Wil je weten wat het kost om jouw perfecte software te realiseren? Vul dan onze prijscalculator in!

Waar loop jij tegenaan?

We denken graag met je mee over de oplossing! Laat je gegevens achter en we bellen je binnen 1 werkdag terug.

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817