Ondernemen is spannend. Het bestaat uit het loslaten van vastigheden, structuur en vrije tijd en het nastreven van passie en idealen. Kortom een sprong in het diepe…

 

Hoe het begon

Eind 2017 startten onze eerste gesprekken. Heel vrijblijvend. Peter en ik hadden in het verleden samengewerkt. Marc sloot aan via een gezamenlijke kennis. Peter en Marc waren softewareontwikkelaar op freelance-basis. Ik had een mooie baan bij BI-dienstverlener Refine-IT. Vanuit verschillende achtergronden hadden we veel ervaring met het bedenken, ontwikkelen en vermarkten van innovatieve software. Tijdens de gesprekken deelden we onze visies en verhalen. Steeds meer werkten we toe naar één punt: het starten van een innovatief softwarebedrijf. We willen onze klanten helpen met innoveren. Beter, efficiënter, klantvriendelijker of goedkoper maken door het slim inzetten van technologie. We willen hen aanmoedigen deze sprong te maken. Wij zijn supporters van innovatie. Samen gaan we voor succes. Onze missie werd ‘Supporting the Brave’.

En toen?

We hadden een app-groep. Marc gaf deze de naam ‘The Business To Be’. We deelden hierin onze ideeën. Ik vond de naam niet echt handig. Een toevallig meekijkende collega, collega-huisgenoot of werkgever zou in dit vroege stadium wellicht net de verkeerde vragen kunnen stellen. Peter besloot de naam aan te passen naar J.M.P.I.T. onze initialen + IT.

Tijdens de vervolgafspraken kwam ook de naam ter sprake. Hoe gaat ons bedrijf heten? J.M.P.I.T. klonk niet echt lekker; maar met een u ertussen werd het Jump. De u staat voor de klant en jump refereert naar wat we willen doen: Onze klanten begeleiden in hun sprong naar innovatie. Maar vind met deze naam maar eens een goede vrije domeinnaam.

Veel variaties zijn gepasseerd maar we bleven jump.nl de beste vinden. Een flinke greep in de buidel voelde als de eerste commitment naar elkaar en geloof in een succesvolle samenwerking.

Klaar om te starten dus?

Nog niet. We hadden nog opdrachten, verplichtingen en een vast arbeidscontract. Vooral het laatste vond ik zelf erg moeilijk. Waarom zou je een mooie baan, leuke collega’s en goede doorgroeimogelijkheden opzeggen? Waarom zomaar een streep zetten door een vast inkomen terwijl de lasten doorlopen? Dat gevoel zorgde voor onrustige nachten en een formulering van het antwoord: de passie voor innovatieve softwareontwikkeling, ondernemerschap en het vertrouwen in het team.

Zodoende zaten we op 28 februari bij de notaris en tekenden we onze handen lam aan documenten waarmee Jump Innovations B.V. en onze samenwerking formeel een feit werd.

Ons restte alleen nog de inrichting van het door ons gehuurde kantoor in Zwijndrecht. Ikea werd onze hoofdleverancier. Wat menig gehuwd koppel niet lukt, lukte ons: in harmonie meubelen uitzoeken en eens worden over inrichting en uitstraling.

We konden gelijk aan de slag met het werken aan projecten voor Sentensor, Hago, ESPBC, HelloPrint en NewPort. Dit laatste is een project die we in samenwerking met Refine-IT uitvoeren. Gaaf om een medewerkerrelatie om te vormen tot een samenwerking als partners!

Inmiddels zijn we drie maanden op weg en zijn we trots onze website te kunnen presenteren. Hierop lees je meer over onze innovatieve dienstverlening zoals Software development, Low-code app ontwikkeling en Data management of over het werk wat we hebben gedaan bij HelloPrint, Hago en ESPBC. We zijn ook trots op de recente samenwerking met Mendix. Een low-code softwareplatform waarmee we snel innovatie applicaties kunnen bouwen op bestaande systemen.

Net als ondernemen is innoveren een sprong in het diepe. We weten er alles van en begeleiden onze klant graag naar een zachte landing. We maken daarom graag kennis.

Wij zijn Jump en wie ben jij?