Sinds november loopt er een nieuw gezicht rond op ons kantoor in Zwijndrecht; Jan Harmen is ons team komen versterken en ontzorgt ons met zijn rol als projectmanager. Inmiddels hebben wij Jan Harmen al wat beter leren kennen, maar hij stelt zich nog graag aan je voor. We vroegen hem het hemd van het lijf: 

Wie is Jan Harmen nou eigenlijk? 

Ik ben onlangs 35 jaar geworden. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen thuis (waarvan de 4e een aantal weken geleden geboren is). In het weekend sta ik onder anderen als voetbalvader aan de lijn om mijn oudsten te supporten. Maar doordeweeks kom ik nu Jump versterken als project manager. 

Hoe ben je bij Jump terecht gekomen?

Hiervoor werkte ik op de ontwikkelafdeling van een grote organisatie in klimaatbeheersing in de tuinbouw als product owner. Daar was ik verantwoordelijk voor één van de producten. Ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Daarom ben ik verder gaan kijken. Toevallig kende ik Jump al via-via (Jan-Maarten ken ik vanuit mijn persoonlijke netwerk) en volgde ik de ontwikkelingen via LinkedIn. Toen ik Jump weer eens voorbij zag komen, kwam ik op de website terecht en zag een vacature openstaan voor project manager. Ik was super enthousiast. Na een belletje zat ik al snel op kantoor voor een gesprek, dat dus positief uitpakte!

“Aangezien Jump zich nog in een ‘start-up’ fase bevindt én heel veel ambitie om te groeien heeft, vind ik het ontzettend tof om deel uit te mogen maken van die groei.”

Wat trok je om bij Jump te komen werken?

Ik vind het leuk om mee te kunnen groeien met een bedrijf. Aangezien Jump zich nog in een ‘start-up’ fase bevindt én heel veel ambitie om te groeien heeft, vind ik het ontzettend tof om deel uit te mogen maken van die groei. Ik kwam er ook achter dat ik liever een wat persoonlijkere omgeving wil zoals bij Jump, in plaats van een grote organisatie waar ik vandaan kom. Daarnaast heeft Jump meerdere projecten in hele uiteenlopende branches. Waar ik eerst werkte was ik dus verantwoordelijk voor één product en was dat heel anders. Bij Jump gaat het van Ministerie van Justitie tot aan de agrarische sector; enorm divers dus. Die afwisseling in combinatie met veel klantcontact: daar krijg ik energie van.

Hoe gaan jouw dagen eruit zien als project manager?

Het zal voornamelijk gaan over het ontzorgen van betrokken partijen; ik zorg ervoor dat alles gereed staat, dat de deadlines in de gaten worden gehouden en dat het budget klopt. Ik ben dus vooral operationeel bezig binnen Jump. Momenteel ben ik bijvoorbeeld een project ingedoken waar ik me bezig houd met onze ISO certificering en ga ik al aan de slag voor ons Full Code team. Zelf heb ik geen achtergrond als programmeur, maar heb ik wel altijd met ontwikkelaars gewerkt. Ik ben gewend om de schakel te zijn tussen intern development en de externe omgeving en dat vind ik een hele leuke positie. Gelukkig kan ik er nu ook mijn eigen draai aan geven. 

Waar kan jij heel blij van worden?

Zakelijk gezien wordt ik heel blij als de klant tevreden is, daarvoor treed ik ook graag met alle liefde flexibel op; soms moet je even een zijsprongetje maken om iets te bereiken. Als ik daarmee een klant blij kan maken, ben ik dat ook. Persoonlijk gezien vind ik het heerlijk om op vakantie te gaan met het hele gezin. Zo zijn we laatst naar Canada gegaan of gaan we kamperen. Maar ook lekker borrelen of uiteten met mijn vrouw en vrienden kan ik erg van genieten. Daarnaast is het tegenwoordig een hobby van mij om te bbq’en, ook lekker in de winter. Omdat ik veel stilzit, ben ik graag ook sportief bezig. Zo ga ik meestal een aantal keer in de week hardlopen (dat is wel even wat minder sinds de kleine er is). Volgend jaar zou ik graag een halve marathon willen lopen. Als ik niet aan het lopen ben is het wel op de racefiets, want fietsen is ook een grote hobby van mij. Tot slot vind je me zondag in onze kerk, waar ik doordeweeks ook betrokken ben bij het jeugdwerk.

Waar wil je over een aantal jaar op terug kunnen kijken? 

Uiteraard hoop ik dat ik een mooie bijdrage heb kunnen leveren aan de doelstellingen van Jump, zoals groeien als bedrijf. Ik hoop te kunnen zeggen dat ik echt van waarde ben geweest. Een doelstelling van mij is dan ook dat ik zodanig vertrouwen creëer dat wanneer er iets bij mij wordt neergelegd, men denkt ‘dat komt wel goed’. Natuurlijk wil ik kunnen terugkijken op een tijd waarin ik opereerde als teamplayer, want zonder team kom je nergens.