Al snel na de start van Jump waren we betrokken bij complexe uitdagingen binnen de Nederlandse overheid. Dit ging via Startup in Residence (SiR), een initiatief waarin startups en scale-ups via een aanbestedingsprocedure oplossingen kunnen pitchen voor maatschappelijke uitdagingen. Jump won twee opdrachten bij de Koninklijke Luchtmacht. Hiermee startte een samenwerking waarmee jonge frisse inzichten werden uitgewisseld voor ervaringen van grote complexe organisaties.

Jan-Maarten Verweij: “Jump heeft meerdere opdrachten uitgevoerd voor Defensie. We kregen een projectleider toegewezen en hebben verschillende trainingen gevolgd, onder andere op luchtbasis Woensdrecht. We hebben meer geleerd over de structuren van een defensieorganisatie en werden getraind op leiderschap. We hebben het SiR programma als zeer leerzaam ervaren en zouden alle startups ongetwijfeld aanraden om mee te doen! “

Hoe zagen de opdrachten eruit?

Wij zijn geselecteerd voor twee opdrachten. De eerste was slim parkeerbeheer. Op het hoofdkwartier in Breda was een constant tekort aan parkeerplekken. Hier heeft Jump een softwarematige oplossing voor bedacht. De tweede opdracht was de optimalisatie van het selectieproces voor verkeersleiders en luchtvarend personeel. Hiervoor worden verschillende testen en assessments afgenomen waaruit blijkt of iemand geschikt is. Dit selectieproces vindt grotendeels digitaal plaats. Door data van de examenresultaten slim te registeren en analyseren kon dit proces verbeterd worden en de ideale kandidaat sneller worden gevonden.

We hebben in een periode van 6 maanden onderzoek gedaan en prototypes ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Luchtmacht. Deze prototypes dienden om de oplossing te visualiseren en om de haalbaarheid te toetsen van de bovengenoemde opdrachten. De prototypes bleken succesvol. De Luchtmacht heeft besloten deze beide samen met Jump te gaan implementeren.

Onze ervaring

Wij zijn zeer enthousiast over het SiR concept. Het toepassen van innovatie in een grote overheidsorganisatie is vaak een lange weg. SiR geeft de overheid de mogelijkheid om het (voor)werk uit handen te geven. Daarnaast kan een frisse blik van buiten de organisatie natuurlijk geen kwaad.

Sinds deze opdracht hebben we met verschillende (semi) publieke organisaties samengewerkt waaronder het Ministerie van Justitie en Combiwel.  Wij zorgen ervoor dat software direct meerwaarde oplevert en zo zichzelf direct verantwoordt. Wil je weten wat we voor jouw overheidsorganisatie kunnen betekenen? Lees hier verder of neem direct telefonisch contact op.