Waarom je wel externe hulp naast je in-house team moet inzetten

Hoewel het outsourcen van maatwerk software vaak voorkomt bij bedrijven die zelf niet kunnen ontwikkelen, zijn er veel bedrijven die wél developers in-house hebben, maar toch een extern ontwikkelteam inschakelen. Waarom en of dat slim is voor jou als maakbedrijf? Daar haken we graag op in.

5 redenen om je software extern te laten (door)ontwikkelen

1. Verhoog de capaciteit

Je hebt zelf een aantal developers in huis die je optimaal inzet op lopende projecten. Toch wil je ‘die ene nieuwe tool’ ontwikkelen en loop je nu tegen het volgende aan: alle ontwikkelaars zijn al drukbezet. Je hebt geen beschikbare uren over die je kunt inzetten voor (andere) belangrijke agendapunten. En probeer in deze krappe arbeidsmarkt maar ‘even’ nieuwe ontwikkelaars aan te nemen. Intern opschalen wordt dus een probleem. Op zulke momenten kan het inzetten van externe innovatiekracht de juiste beslissing zijn.

2. Spring op tijd in op de markt

Te weinig capaciteit zorgt er niet alleen voor dat je niet te veel projecten tegelijkertijd kunt draaien. Het betekent ook achterlopen op de concurrent. Want er is één gegeven waar jij te weinig invloed op hebt en dat is de markt die gewoon doorraast. Zonder genoeg slagkracht in huis is doorontwikkelen binnen het bedrijf lastig. Dat betekent helaas ook dat je op termijn gaat achterlopen: een kostbaar gevolg! Door het laten outsourcen van maatwerk software creëer je extra capaciteit.

3. Behoud focus

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een volledig in-house team aan ontwikkelaars hebt die ergens nog wel uren over hebben om een nieuw project te starten. Enkel het nadeel daarvan: je verliest focus wanneer je developers meerdere projecten geeft tegelijkertijd. Dat kan weer ten koste gaan van huidige projecten. Schakel je een externe club in, dan wordt er genoeg draagkracht gecreëerd voor het maken van nieuwe software. Zonder dat je hoge prioriteiten moet stellen én je time-to-market zo kort mogelijk blijft.

4. Innoveren buiten strikte organisatiestructuur 

Herken je dat bepaalde projecten worden belemmerd door strikte procedures binnen de organisatie? Vaak blijven projecten hierdoor liggen of raken ‘vastgeroest’ en komen ze nooit van de plank, ondanks de potentie of business waarde ervan. In zulke situaties kan een opdracht maar beter extern worden uitgezet. Hiermee voorkom je hinder van de interne procedures en kan je je innovatie van de grond krijgen.

5. Breid expertise uit

Blijven voeden van (nieuwe) kennis is heel belangrijk voor de kwaliteit van software. Een impuls van kennis op specifieke gebieden kan zorgen voor enorme toegevoegde waarde. Denk bijvoorbeeld aan uitbreiding van je automatische testen of kennis van native app development voor mobiele applicaties. Als je ervan verzekerd wil zijn dat jouw software ook op langer termijn goed werkzaam is, kan het goed van pas komen om kennis op te nemen van buitenaf. Zeker als het gaat om digitalisering. Met het outsourcen van maatwerk software, vergaar je ook nieuwe kennis. Een win-win!

Succesvol outsourcen doe je zo

Oké, je bent er nu uit. De beste keuze op dit moment is namelijk kiezen voor outsourcing van je gewenste maatwerk. Voordat je dat proces induikt, is het handig om te weten hoe we dat aanpakken bij Jump

We definiëren alle rollen en verantwoordelijkheden
  • Wie is de product owner? Heb je die zelf in-house of gaan we die leveren vanuit Jump?
  • (UX) designer, geen probleem! Of is er geen beschikbaar? Dan kunnen we vanuit Jump de applicatie vormgeven.
  • Wie gaat uiteindelijk de software testen? 
  • Weet je al wie je key users zijn?
We stemmen het ontwikkelproces af
  • Software wordt ontwikkeld in een doorlopend proces van verschillende sprints. We stemmen eerst af wat de planning is en wat de momenten van oplevering zijn.
  • Gebruik je als organisatie al je eigen Jira omgeving? Top. Of doe je liever mee in het ontwikkelbord van Jump, dat kan ook.
We beginnen met analyseren
  • We stemmen samen nauwkeurig af wat er precies ontwikkeld gaat worden.
  • Hiermee vullen we de backlog en ontwikkelen we een overzichtelijke roadmap.

Wie is Jump? 

Bij Jump werken we met verschillende soorten software. We zijn gespecialiseerd in Mendix (low-code), maar werken ook met onder andere .NET, Angular en C#.  

Hoe nu verder?

Tijdens onze partnerships werken we in kleine stapjes. Zo creëren we duidelijkheid en een nauwe betrokkenheid voor alle partijen. Je weet altijd precies waar je aan toe bent, elk moment. Er zijn genoeg terugkoppelingen en wie bieden alle ruimte voor jouw feedback

Werkt het niet of sluit het toch niet aan bij het bedrijf? Dan slaan we een andere route in. Alles om te werken naar een succes. Oh, en we houden van successen, dus die vieren we graag. 

Wil je graag kennis met ons maken? Wij graag ook met jou. Een belletje is zo gepleegd.

Of laat jouw gegevens bij ons achter…

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.