Low-code platforms zorgen ervoor dat softwareontwikkeling makkelijker en sneller gaat. We zien het gebruik van low-code platforms toenemen in de AGF-sector. The Greenery, Natures Pride, Aartsen, Kraaijeveld en Meeder gebruiken het bijvoorbeeld al. Waarom is het zo populair in de sector? We leggen het graag uit!

Wat is low-code eigenlijk?

Low-code betekent letterlijk weinig code. De ontwikkeling is visueler dan bij traditioneel programmeren, omdat low-code werkt met voorgeprogrammeerde blokken. Deze worden door middel van drag en drop toegevoegd waarna ze automatisch verwerkt worden. Buiten deze voorgeprogrammeerde blokken is het nog steeds mogelijk om met code te werken. 

Wat kan je doen met low-code?

Low-code kan dienen als een schil over bestaande software (denk aan: ERP- en WMS- systemen zoals Navision, Addition, Greencommerce, Schouw automatisering, Profix). Low-code toepassingen worden tevens gebruikt om dagelijkse taken te digitaliseren en unieke applicaties te bouwen. Denk aan een verkoopportaal, klantportaal, slimme datadashboards, etc.

Waarom sluit low-code goed aan op de AGF-sector? 

Low-code maakt het mogelijk om snel en gecontroleerd IT-veranderingen door te voeren. Het helpt bij het creĆ«ren van een voorsprong op concurrenten, snel kunnen inspelen op ontwikkelingen en het meten en verbeteren van processen. Naast dat er sneller ontwikkeld kan worden, is het ook een stuk begrijpelijker voor mensen zonder diepgaande IT-kennis. Low-code maakt het dus mogelijk voor AGF-professionals om te kunnen meedenken (en meekijken) tijdens het ontwikkelproces. 

Mendix bevordert de samenwerking AGF-professionals en IT

Mendix is erg visueel ingericht, meer dan andere low-code platforms. Het platform gelooft erin dat betere software realiseerbaar wordt door de samenwerking tussen business en IT te bevorderen. Mendix bevat verschillende tools die de samenwerking bevorderen. Zo kunnen eindgebruikers gemakkelijk aangeven waar ze tegenaan lopen. Bovendien is er een versimpelde versie beschikbaar, voor mensen met minder diepgaande IT-kennis. Doordat deze twee versies met elkaar gelinkt zijn, kunnen business en IT makkelijk met elkaar meekijken.

Ontvang advies binnen 4 min.

Vul de Mendix
keuzetool in!

Mendix AGF successen

1. Meeder

Voor Meeder maakte Jump een automatiseringssprong. Dankzij een innovatieve orderpickapplicatie is er een flinke efficiencyslag gemaakt. Als toevoeging bouwen we momenteel slimme data-dashboards. Deze geven direct inzicht in het hele orderpickproces, waardoor het mogelijk wordt om verbeteringen aan te brengen (veelvoorkomende manco’s structureel oplossen bijvoorbeeld).

—-

2. Kraaijeveld

Kraaijeveld probeert klanten steeds weer te verrassen met vernieuwingen. In de AGF worden bestellingen vooral nog telefonisch afgehandeld. Daardoor is de inkoper sterk afhankelijk van de leverancier. Voor iedere aanpassing of aanvraag moet de telefoon worden gepakt. Dit kost extra tijd en kan alleen binnen openingstijden. Daarom zocht Kraaijeveld een efficiƫntere manier om dit proces in te richten. En met resultaat! De realisatie van het online verkoopplatform MyKraaijeveld. Jump heeft als innovatiepartner een leidende rol in het succes ervan.

Interview:
Low-code in de AGF

Onlangs hebben we een interview afgelegd omtrent low-code ontwikkelingen in de AGF voor Primeur!

Lees het primeur interview

Low-code, iets voor jou?

Weten wat low-code voor jouw AGF-bedrijf kan doen? Laat je gegevens achter en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817