De juiste ontwikkelaar vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Het bedrijf moet niet alleen de klus kunnen klaren, maar ook bij jouw organisatie en werkwijze passen. Wat zijn de punten waar je op moet letten? We delen graag onze tips! 


1. Prijs vs. kwaliteit

Prijs blijft toch een belangrijke factor bij dergelijke overwegingen. Er moeten marktconform uurtarieven gehanteerd worden en het is netjes als prijzen transparant zijn. Hou wel in je achterhoofd dat een ervaren ontwikkelaar gewoonweg meer kost dan een junior. Er zijn klussen waar je met een ‘dure’ ervaren ontwikkelaar goedkoper uitkomt dan met een ontwikkelaar die niet genoeg ervaring heeft voor de opdracht. Bij een mismatch kan goedkoop al snel duurkoop zijn. 


2. Juiste type ontwikkelaar

Bedenk of je genoeg hebt aan een software partner die ‘gewoon’ goede code kan leveren. Niet elke partij die goede ontwikkelaars in dienst heeft, is ook geschikt als sparringpartner. Vaak valt of staat het succes van software door de toepasbaarheid ervan. Grote kans dat je liever met een ontwikkelaar werkt die met je meedenkt. Dit kan nodig zijn voor technische besluiten, maar wellicht wil je ook iemand die in de rol van de eindgebruiker kan kruipen of bijvoorbeeld kennis heeft van de branche. 


3. Locatie van de ontwikkelaar(s)

Er is genoeg aanbod, ook internationaal. Bedenk of je liever met Nederlandse ontwikkelaars werkt of een team in het buitenland. Beide opties hebben pros en cons. Het uurtarief is in het buitenland aantrekkelijker dan in Nederland, alleen gaat dit vaak ten koste van de kwaliteit. Bovendien is taal het belangrijkste onderdeel van communicatie. Hoewel vaak wordt beweerd dat iedereen Engels spreekt, blijkt dit in de praktijk tegen te vallen. Dit geldt niet alleen voor externe ontwikkelaars, maar misschien ook voor jouw interne ontwikkelteam. Daarnaast moet bij buitenlandse ontwikkelaars rekening worden gehouden met een andere (werk)houding en de wetgeving van het desbetreffende land. Bij Jump hebben we er bewust voor gekozen om te werken met Nederlandse ontwikkelaars. 


4. Let goed op hoe je te woord gestaan wordt 

Pak de telefoon in plaats van een aanvraag te doen via de site of per mail. Telefonisch kan je sneller hoogte krijgen van een bedrijf door vragen te stellen. Kijk of  ze met je meedenken en de juiste kennis in huis hebben. Nemen ze de tijd om je te woord te staan en alle uitdagingen te begrijpen of krijg je het gevoel dat ze een standaardoplossing aanbieden? Als je een slecht gevoel hebt bij het telefoongesprek, dan is het verstandig om nog even door te zoeken.

5. Ervaring en vergelijkbare projecten

Vraag naar referenties/afgeronde projecten en welk personeel geschikt is voor jouw project. Het is heel belangrijk dat de benodigde technologieën goed beheerst worden. Als er in de basis niet mee gewerkt wordt, kan het goed zijn dat de nodige kennis is weggezakt. Wees vooral niet bang om kritisch te zijn en door te vragen hoe ze de samenwerking voor zich zien. De juiste partij zal daar altijd begrip voor hebben! 

We hebben verschillende ontwikkelaars beschikbaar, die kunnen helpen om jouw doelen te bereiken.  Neem contact met ons op voor aanvragen en vrijblijvend advies. Leer onze ontwikkelaars persoonlijk kennen. Wij helpen je graag met het vinden van de perfecte match. 

Laten we samen voor succes gaan!