Inmiddels is ze niet meer weg te denken uit ons team: Elise Dikowski verzorgt 3 keer in de week onze lunch met haar heerlijke kookkunsten. Elise is op een bijzondere manier bij ons terecht gekomen en daar zijn wij erg dankbaar voor. Omdat ze een enorme aanvulling is en altijd voor positieve energie zorgt is het tijd om haar eens beter voor te stellen. Ze deelt graag zelf haar verhaal:

“Mijn collega’s bij Jump weten dat ik een afstand tot de arbeidsmarkt heb. Mede door deze achtergrond ben ik bij het bedrijf terecht gekomen en ik wil jullie graag meenemen in mijn verhaal, zodat jullie mij een beetje beter leren kennen. 

Ik ben dus Elise Dikowski. Ik ben een mengelmoes van de Nederlandse, Surinaamse en Poolse nationaliteit. Sinds mijn geboorte ken ik een moeilijke start, ik was een kindje van verslaafde ouders en ben verslaafd op deze wereld geboren. Mijn oma en opa hebben vanaf mijn 4e jaar de voogdij over mij gekregen en ben ik bij hun gaan wonen. 

Herstel én een veelbelovend vooruitzicht 

Nadat in 2008 mijn oma naar een verzorginghuis ging ben ik door een zwarte periode heengegaan. Na een tijd zag ik gelukkig in dat dit niet de manier was. Daar is ook mijn weg naar herstel begonnen.

Na 8 jaar werken aan mijzelf en mijn herstel heb ik contact opgenomen met het UWV en gezegd dat ik klaar was voor een nieuwe uitdaging. Na een jaar en vele mismatches, kreeg ik een telefoontje of ik de lunch bij een softwarebedrijf wilde verzorgen.

Ik ben op mijn gevoel afgegaan en ik heb de “jump” gewaagd

De rest is geschiedenis, ik mag nu 3 dagen per week een lekkere lunch bereiden, wat ik met heel veel passie en plezier doe.

Culinaire hoogstandjes

Elke week bedenk ik nieuwe gerechten voor het weekrooster. Denk bijvoorbeeld aan Italiaanse minestronesoep, verse tonijnsalade of een broodje frikandel döner speciaal. Ik probeer zoveel mogelijk nieuwe dingen te verzinnen. Volgens mij zijn er nog maar een paar gerechten voor de tweede keer langsgekomen. Mijn favoriete gerechten blijven toch wel Surinaams broodje kipkerrie met zuurgoed, de gebakken tempeh salade met pindasaus en de ciabatta met kipflakes, mango, avocado en honing-mosterddressing…

Met kerst afgelopen jaar heb ik de kerstbrunch bedacht en klaargemaakt. Een ander hoogtepunt was de Jump-trip. Samen met het team een dag op pad bij Vliegveld Teuge. Ik vond het doodeng om in zo’n klein vliegtuigje te stappen, maar heb het toch gedaan!

Voorlopig zit ik hier helemaal op mijn plek én hopelijk nog voor een hele lange tijd!”