Vanaf 1 augustus mogen we een nieuw gezicht verwelkomen: Jan Schneider komt ons team versterken als Mendix Developer. Tijd om Jan eens wat beter te leren kennen!

Vertel eens: wie is Jan?

Ik woon in Zwijndrecht, samen met mijn vrouw en twee kinderen. Naast mijn werk als developer vind ik het heerlijk om te fietsen en hardlopen – de marathon is er helaas nog nooit van gekomen… Om bij te komen zit ik in het weekend graag vaak te lezen met een goede sigaar! Dat maak ik dan maandagavond weer goed door een rondje te lopen 😉

Waarom trekt IT jou zo? 

Ik vind vooral het type beroep erg prettig. Je werkt namelijk veel in- en met structuur. Het trok me vroeger al; als kind was ik veel aan het rotzooien met computers. Het was toen alleen nog niet zo bekend natuurlijk. Later heb ik dan ook een opleiding in IT gedaan. Toen ik mijn diploma ontving en ik wilde gaan werken, sloot de IT nog niet echt aan op het bedrijfsleven omdat het nog vrij onbekend was. Pas jaren daarna ontplofte het internet…

Wat heb je vóór Jump gedaan? 

Voordat ik hier terecht kwam heb ik onder andere in de consultancytak gewerkt. Daar heb ik ook al met Mendix mogen werken. Dit was alleen niet het type bedrijf dat goed bij mij paste; ik was voornamelijk alleen bezig met het vak ansich, terwijl ik ook graag ook onder de mensen ben en me wil binden aan een stabiel team. Daarnaast heb ik ook als developer gewerkt bij verschillende bedrijven in bijvoorbeeld de agrarische sector of bij een toolontwikkelaar.

Met Mendix heb je meer tijd om de puzzel op te lossen: alsof de randen al compleet zijn en je direct aan de slag kan met de rest van de puzzelstukjes leggen.

Hoezo Mendix?

Niet zo zeer Mendix, maar low-code trekt mij heel erg aan. Ik zal je uitleggen waarom. Als je een applicatie bouwt ben je voor 50% van de tijd bezig met standaard werk uitvoeren. De andere 50% kun je dan kwijt in creativiteit. Met low-code platforms zoals Mendix houd je veel meer creatieve uren over, om bijvoorbeeld de strategie uit te denken. Met creativiteit bedoel ik dan ook het bezig zijn met de klantoplossing bedenken: hoe wil een klant een proces ingericht hebben? Hoe moet ik de data koppelen aan de realiteit? Dat soort vraagstukken. Je hebt dus meer tijd om de puzzel op te lossen: alsof de randen al compleet zijn en je direct aan de slag kan met de rest van de puzzelstukjes leggen.

Waarom heb je uiteindelijk voor Jump gekozen?

Toen ik Jump tegenkwam merkte ik gelijk een klik en tijdens het sollicitatieproces kwam ik er al snel achter dat ik veel dezelfde waarden deel en we dezelfde programmeertalen kennen. Daarnaast vind ik het tof dat hier 3 mannen aan het roer staan die dit maar ‘even’ organisatorisch uit de grond stampen, zowel strategisch als technisch. Dat is mijzelf nooit gelukt. Daarom vind ik het mooi om bij te mogen dragen aan het proces dat Jump momenteel doorgaat; het is onderweg van een start-up naar een scale-up.

Een les die je aan anderen zou willen meegeven?

Als ik zelfs iets geleerd heb is het wel het volgende: als je weet dat je ergens kunde van hebt én je daarmee iemand kan helpen, deel het met een ander! Ook al is het maar een klein beetje, jij kunt ergens aan bijdragen. Daarbij gezegd, het moet dan ook nooit een probleem zijn om hulp te vragen.