Je kunt zelf oplossingen verzinnen voor de uitdagingen van je organisatie. Je kunt ook out-of-the-box ideeën die leiden tot innovatieve oplossingen laten bedenken door mensen van buitenaf met een frisse blik. Dat is waar het om draait bij een ‘Startup in residence’-concept. De Koninklijke Luchtmacht gelooft in dit concept. Jump is de eerste trotse partner die met de Luchtmacht gaat samenwerken om dit te bereiken.

Uitdagingen zijn er om opgelost te worden

De Koninklijke Luchtmacht heeft verschillende uitdagingen waarvoor ze een oplossing zoeken:
  1. Slim omgaan met een beperkt aantal parkeerplaatsen rondom het hoofdkwartier in Breda.
  2. De effectiviteit van het selectieproces verhogen door data van de examenresultaten op het CML slim te registeren en analyseren.
Voor beide challenges heeft Jump gepitcht én met succes. De Koninklijke Luchtmacht heeft Jump gekozen om voor beide challenges aan de slag te gaan. Afgelopen donderdag waren we als Jump bij de Koninklijke Luchtmacht om voor tweetal opdrachten te tekenen.

Door startups mee te laten denken in oplossingen voor uitdagingen van onze organisatie hopen we verfrissende inzichten en creatieve oplossingen binnen te halen.

A. Fransen, Msc. – Staf Commando Luchtstrijdkrachten

Wat is ‘Startup in Residence’?

Het ‘Startup in Residence’-concept is overgewaaid uit San Francisco en is een win-win-concept waar steeds vaker voor wordt gekozen. Met een aanbestedingsprocedure zetten overheidsorganisaties problemen op de markt uit, specifiek voor startups. Door startups uit te nodigen om mee te denken in oplossingen voor problemen in een stad of organisatie kun je rekenen op verfrissende inzichten en creatieve oplossingen.

Hoe ziet de samenwerking eruit?

De aankomende 6 maanden werkt Jump samen met de luchtmacht de oplossingen verder uit. Aan het einde van het traject presenteren we het concrete product of prototype en beslist de luchtmacht of het product wordt gekocht en toegepast als oplossing voor de gestelde problemen. We zien uit naar een mooie samenwerking!