Sinds Maart is Jump een ervaren Mendix ontwikkelaar rijker! Jan de Lange werkt al meer dan 10 jaar met het platform en is er nog lang niet op uitgekeken. Hij werkt al een paar maanden bij Jump en stelt zich graag aan je voor.

Stel jezelf even kort voor

Mijn naam is Jan de Lange. Ik ben getrouwd, heb 2 zonen en 3 kleinkinderen. Mijn hobby’s zijn fotograferen en wandelen. Over het algemeen vind ik architectuur en murals het leukste om vast te leggen. Murals zijn muurschilderingen die je in veel steden ziet opduiken. Soms zijn ze alleen maar mooi of is het een verkapte reclame, en soms zit er ook een maatschappelijke boodschap achter. Omdat tekenen en schilderen niet mijn sterkste kant was, ben ik uiteindelijk foto’s, logo’s en tekeningen gaan printen. Dit doe ik vooral op binnenmuren, met mijn muurprinter. Zo kan ik naast mijn ‘Mendix’ werkzaamheden ook mijn creativiteit kwijt.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Mendix?

Na ongeveer 20 jaar, een groot gedeelte als zzp-er, werkzaam geweest te zijn bij Dienst Koninklijk Huis, hebben ze mij gevraagd om een alternatief te zoeken voor de in PerfectView gebouwde applicaties. Mendix is dat alternatief geworden en hebben we gezamenlijk trainingen gevolgd en zijn we aan de slag gegaan. Nu 11 jaar verder zijn er vele applicaties gebouwd in Mendix en hebben ze nu alles zelf in beheer.

Waarom de carrièreswitch van full-code naar low-code?

Met low-code werk je veel efficiënter dan met full-code. Dat merkte ik direct toen ik aan de slag ging met Mendix. Het beviel mij zo goed dat ik ervoor gekozen heb daarmee door te gaan. Ik heb verschillende trainingen gevolgd en certificaten behaald. Ik vind het een fijn platform omdat je op een creatieve manier bezig bent met programmeren. Wat de beste manier is, bepaalt de ontwikkelaar zelf. Wel vind ik het belangrijk om de code overzichtelijk te houden. Dat is dan weer een mooie bijkomstigheid die ik meeneem vanuit het werken met full-code!

Je werkt nu al meer dan 10 jaar met Mendix, wat houdt het leuk?

Naast dat je creatief kan zijn, blijven er ook steeds meer features bij komen. Toen ik begon met low-code zaten we op de versie Mendix 3.0. Inmiddels is dat al bijna Mendix 10. Het verschil met toen en nu is uiteraard heel groot. Het platform blijft zich continu ontwikkelen. Je bent met Mendix eigenlijk nooit uitgeleerd. Momenteel wil ik mezelf bijvoorbeeld verdiepen in het zelf maken van widgets. Daarnaast is ieder project anders. Ik heb gewerkt aan een project van Postnl, maar ook projecten in de zorg en voor het Koningshuis. Zo leer je ook telkens nieuwe sectoren kennen.

Met welk project ben je momenteel bezig?

Ik werk met name op het project van GD. Dit is een soort registratiesysteem voor bedrijven die kleine herkauwers houden, in dit geval vooral schapen en geiten. Daar kunnen aantallen in worden bijgehouden, maar ook belangrijke informatie omtrent de gezondheid van de dieren. Denk aan medicijngebruik, vaccinaties en wanneer ze voor het laatst geschoren zijn. De software zorgt ervoor dat de boeren zich netjes aan alle regels kunnen houden en de dieren voldoen aan alle eisen waardoor de kans op ziekte-uitbraken beperkt wordt. 

Hoe ben je bij Jump terechtgekomen?

Ik werkte hiervoor jarenlang op projectbasis als ZZP’er. Het probleem daarvan was dat het vaak heel strak georganiseerd is en ze op zoek zijn naar mensen die 5 dagen per week én het liefst zo veel mogelijk op locatie werken. Omdat ik ook tijd wil steken in mijn eigen bedrijf, ging ik op zoek naar een partij die flexibeler was. Tijdens mijn zoektocht werd ik door Irene benaderd. Jump kwam over als een spontane jonge club. Het was mogelijk om goede afspraken te maken, waardoor ik ook tijd had voor mijn muurprints. Daarnaast vind ik het heel leuk om mee te werken aan de groei van een bedrijf. Alles bij elkaar opgeteld heeft ervoor gezorgd dat ik nu hier zit!