Is jouw supply chain al klaar voor de toekomst? In dit artikel lichten we 6 nieuwe technologieën uit die we in het slimme magazijn van de toekomst verwachten.

Waarom een smart warehouse?

Een slim magazijn is dé manier om in de toekomst te winnen van concurrenten in binnen- en buitenland. Ten eerste zorgt een slim magazijn voor een verhoogde productiviteit. Het verschil tussen 100 en 110 pakketten per minuut afhandelen lijkt klein, maar het zorgt onderaan de streep voor een beter rendement. Daarnaast worden er minder menselijke fouten gemaakt en is er sprake van kostenoptimalisatie.

Een efficiënt en transparant magazijn draagt bij aan de algehele klanttevredenheid. Als klanten het orderproces kunnen volgen en exact weten wanneer zij een zending kunnen verwachten, dan creëer je ambassadeurs, waardoor de focus op de toegevoegde waarde ligt.

Zes slimme technologieën in het magazijn van 2030

Jump stond onlangs op de beurs ‘ICT & Logistiek’. Dit jaar was de thema ‘Smart warehousing’. Beursgangers werden geïnspireerd om hun productie- en logistieke processen nog verder te optimaliseren. In dit artikel delen we enkele van deze beurstips.

Speciale beursaanbieding
Wil jij een slimme applicatie ontwikkelen? Je krijgt alleen deze maand twee ontwikkeldagen gratis! We starten met een proof-of-concept van jouw app. Klik hier om te profiteren van deze aanbieding.

1. Automatische verplaatsingen van producten

Een slimme innovatie is het automatisch geleide voertuig. Automatic Guided Vehicles zijn mobiele robots die zelfstandig van A naar B rijden in een magazijn. Ze gebruiken daarvoor markers, lasers, magneten, draden of andere instrumenten. Zo kan een pallet met een gereed product automatisch van de productielijn naar het magazijn worden gereden. Voor een menselijke chauffeur zou dit een repetitieve taak zijn, terwijl een AGV onvermoeibaar door blijft gaan. Daarnaast rijdt een AGV met een constante snelheid en is er minder kans op schade. Er zijn verschillende fabrikanten die gespecialiseerd zijn in AGV’s, waaronder Jungheinrich, de AGVE Group en Wewo Techmotion.

De bekendste AGV’s van Jungheinrich op een rij.

2. Realtime informatie in het WMS

De meeste grote magazijn maken inmiddels gebruik van Warehouse Management Systems. Een WMS is het brein van een magazijn. In dit systeem wordt opgeslagen in welke stellingen bepaalde producten te vinden zijn, kunnen levertijden geoptimaliseerd worden en krijgen gebruikers een notificatie op het moment dat de voorraad bijna op is. Warehouse Management Systems komen in allerlei smaken: van eenvoudig tot uitgebreid of (te) complex en van ouderwets tot hypermodern. Alle taken die te maken hebben met magazijnbeheer kunnen geautomatiseerd worden. Gebruik je al een WMS? Blijf niet stilzitten en evalueer iedere paar jaar of de gebruikte software aansluiten bij de scope en de activiteiten van jouw organisatie.

3. Sensoren voegen automatisch nieuwe informatie toe

Sensoren worden steeds kleiner en slimmer, waardoor het Internet of Things belangrijker wordt in het magazijn van 2030. Allerlei voorwerpen in het magazijn vangen daardoor nieuwe informatie op. Ze zijn ook in staat om met elkaar te communiceren en zelfstandig autonome beslissingen te nemen.

Stel, je slaat fruit op in je magazijn, dan wil je zeker weten dat het fruit niet gaat rotten. Door sensoren in de stellingen te plaatsen, kun je realtime allerlei waardevolle data inzien, zoals de temperatuur, licht, beweging en luchtvochtigheid. Schommelingen in temperatuur worden sneller opgemerkt en de betreffende verantwoordelijke kan direct worden gealarmeerd om actie te ondernemen. Ook later tijdens het transport zou je IoT-sensoren in een container kunnen plaatsen, die in verbinding staan met jouw applicatie. Hierdoor ontstaat bewijsvoering van het klimaat tijdens de rit en kan een betere aankomsttijd van de goederen worden afgegeven.

4. Cobot is de hulp robot

Een cobot (of co-robot) is een robot die kan samenwerken met mensen of met andere robots. Denk bijvoorbeeld aan robots die helpen met orderpicken. De video hieronder laat zien wat er in de toekomst mogelijk is. Boston Dynamics ontwikkelde een speciale robot voor de logistieke sector: Handle™. De robot kan een gemixte SKU-pallet opbouwen en heeft een camera om verschillende pallets te lokaliseren. De dozen wegen 5 kilo, maar de robot kan tot 15 kilo tillen. De pick rate is tot 360 dozen per uur.

5. Efficienter ruimtegebruik door slimme stellingen

Een Automated Storage & Retrieval System is een automatisch opslag- en orderverzamelsysteem. Een stellingbedieningsapparaat verzorgt automatisch de in- en uitslag van goederen in stellingen. Gecombineerd met een shuttle systeem ontstaat er een geautomatiseerd en snel intern goederentransport. Een voorbeeld van zo’n systeem is de Schäfer Lift & Run. De magazijnmachine rijdt over twee rails en kan tot acht meter hoogte ingezet worden. Het is zelfs mogelijk om meerdere apparaten boven elkaar te plaatsen om hoogbouwmagazijnen tot 45 meter te realiseren.

Schäfer Lift & Run

6. Automatisch orderpicken

Heb jij nog werknemers die orderpicken? Automatic Picking Tools vervangen menselijke orderpickers. De meest efficiënte APT’s zijn robots die samenwerken met mensen (cobots), maar er zijn ook zelfstandige oplossingen. Een mooi voorbeeld is Chuck, een mobiele warehouse robot ontworpen door start-up 6 River Systems. Er wordt nog wel een mens ingezet om het juiste product uit de stelling te pakken, maar verder neemt Chuck al het werk uit handen. Het is daarmee een goedkope oplossing in vergelijking met volledige zelfstandige oplossingen. Bekijk de video hoe Chuck werkt.

Dit is Chuck, de APT van 6 River Systems.

Benieuwd naar nog meer technologieën? Download ons whitepaper met meer verrassende innovaties, zoals voice picking, RFID readers, wearables, Augmented Reality & drones. Vul hieronder jouw gegevens in en je ontvangt het whitepaper per mail.

Jump ontwikkelt maatwerk voor het slimme magazijn

Bepaalde processen in een magazijn kunnen geautomatiseerd worden. Deze kleine maatwerk software applicaties zijn stapjes in de richting van een smart warehouse. Je hoeft niet direct een complete alles-in-één app te bouwen – die tonnen kost – maar begin eens met een eenvoudige orderpick-applicatie, een dashboard met belangrijkste metrics of een app voor warehouse optimalisatie. Na een proof-of-concept (een testversie) kun je testen of een applicatie toegevoegde waard biedt en kunnen er meer apps ontwikkeld worden. Bij Jump bouwen we slimme applicaties en vaak doen we dit in minder dan twee maanden tijd.

Meer informatie

Benieuwd naar de effecten van deze trends op jouw business? We laten het je graag zien. Vul je gegevens in en we verzorgen vrijblijvend een demo bij jou op locatie.

We delen je gegevens niet met derden.

Jan-Maarten Verweij

Jan-Maarten Verweij

06 – 2208 2817