Pedro werkt al twee jaar bij Jump als Mendix ontwikkelaar. Onlangs heeft hij zijn Mendix Advanced certificering behaald. Een mooie prestatie en tevens de aanleiding voor een interview omtrent dit onderwerp.

Hoe ben je begonnen met software ontwikkelen?

Mijn vader werkt ook in de IT. Vanaf jongs af aan kreeg ik het dus al een beetje mee. Ik begreep niks van de code die hij schreef, maar was er wel nieuwsgierig naar. Mijn vader legde het dan een beetje uit. Daarna ging ik zelf op zoek naar meer informatie om het beter te kunnen begrijpen. Ik vond het steeds leuker en logischer worden. Vervolgens koos ik op de middelbare school het vak informatica. Daar heb ik voor het eerst simpele apps en websites gebouwd. Zo is het balletje verder gaan rollen.

Hoe kwam je bij Mendix terecht?

Ik kwam voor het eerst in aanraking met Mendix toen ik op zoek was een stage. Ik vond low-code interessant, maar ik was er zelf nog niet echt mee bezig. Een stage leek mij een mooie kans om deze kant van ontwikkeling beter te leren kennen. Ik solliciteerde bij Kraaijeveld en kreeg de stageplek. Daar waren ze druk bezig met digitaliseren en heb ik kunnen meekijken met de Mendix ontwikkelaars. Na mijn stage wilde ik graag zelf met het platform aan de slag gaan. Zo kwam ik twee jaar geleden bij Jump terecht. Daar ben begonnen met de Rapid Developer learning paths. Kort daarop ben ik mee gaan draaien op projecten die in samenwerking met JAM-IT worden uitgevoerd.

Waar sta je nu?

Ik werk momenteel nog steeds aan projecten met JAM-IT. Klanten waarvoor ik werk zijn onder andere Aegon, Nationale Nederlanden en Erfrechtplan. Daarnaast heb ik zojuist het Mendix Advanced Certificaat behaald.

Wat vond je van Mendix Advanced?

Het was anders dan verwacht. Het verschil tussen Rapid Developer en Advanced is heel groot. Waar de Rapid Developer learning paths vooral ingaan op algemene kennis omtrent Mendix en wat je ermee kunt, leert Advanced je meer over de logica achter Mendix. Ik vond Advanced veel leerzamer, omdat er dieper wordt ingegaan op alle aspecten. 

Wat zijn je belangrijkste leerpunten geweest?

Tijdens deze cursus leerde ik dingen die je tijdens werk niet perse tegenkomt. Door mijn Mendix ervaring weet ik wel wat ik moet doen in bepaalde situaties, maar niet altijd waarom. De uitleg van deze aspecten was voor mij het meest waardevol. Op deze manier kan ik weer betere keuzes maken waardoor de kwaliteit nog meer wordt gewaarborgd.

Wat is jouw ultieme Mendix-tip?

Wat voor mij heel goed werkt, is een transparant ontwikkelproces. Wij houden ons goed aan vooraf bepaalde code conventies. Mendix heeft natuurlijk regels, maar ik merk dat elke ontwikkelaar toch een beetje zijn eigen werkwijze aanhoudt. Dit maakt het soms lastig om snel terug te vinden waar een probleem ontstaat en dus waar je een aanpassing moet maken. Als iedereen dezelfde regels (strikt) aanhoudt, blijft de ontwikkeling gedurende het hele project transparant en kan je nog sneller werken. 

Mendix hulp nodig van Pedro?

Wil jij versterking van Pedro, of een van onze andere Mendix ontwikkelaars? We zijn official Mendix partner en helpen je graag jouw project naar een hoger level te brengen!

Vragen omtrent Mendix?

Of je nou ontwikkelhulp nodig hebt of gewoon vrijblijvend advies wilt, bij Jump kan je altijd terecht! Laat je gegevens achter en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817