In januari is de eerste versie van Mendix 9 gelanceerd. Er zijn verschillende vernieuwingen doorgevoerd, waardoor het low-code platform nog betere prestaties kan leveren. Daar worden wij als Mendix Partner natuurlijk enorm enthousiast van! Wat zijn nou de belangrijkste verbeteringen en nieuwe mogelijkheden? We sommen het graag voor je op.

Johan den Haan, CTO van Mendix: “Mendix 9 is een belangrijke evolutie in de wereld van low-code applicatieplatforms en brengt belangrijke functionaliteit in wat nu het eerste All-In-One low-code platform in de branche is. Ik kijk ernaar uit om onze klanten te helpen hun activiteiten sneller dan ooit tevoren te digitaliseren.”

Mendix Data Hub

Mendix Data Hub versimpelt data-integratie door alle gegevensbronnen binnen handbereik van het ontwikkelingsteam te stellen. Met Data Hub is het mogelijk om data uit externe systemen makkelijker te vinden en te koppelen. Daarnaast verschijnt data uit externe systemen als externe entiteiten in de Studio (Pro) en is daarmee via drag-and-drop in het model te plaatsen. Bovendien is de data hub beschikbaar over alle applicaties heen waardoor integratie niet meer een applicatie-kwestie is.

Mendix Progressive web apps

Een PWA is een website met de functionaliteiten van een mobiele (native) app. De voordelen zijn onder andere de snelheid en betrouwbaarheid en de mogelijkheid om offline te werken. Mendix vereenvoudigt vanaf Mendix 9 ook de ontwikkeling van progressive web apps. Bovendien is er ook gedacht aan efficiency. In situaties waarbij zowel een PWA als een native app gewenst is, kan er gebruik gemaakt worden van dezelfde modellen, back-end services en applicatielogica. Lees verder voor meer uitleg over de PWA mogelijkheden in Mendix 9.  

Verbeteringen Native Mobile

Met Mendix 8 konden al native apps ontwikkeld worden. Dit onderdeel is in Mendix 9 verder verbeterd. Het is nu makkelijker om apps uit te rollen voor iOS en Android platformen tegelijk. Ook kun je in Mendix 9 Nanoflows debuggen, wat voor ontwikkelaars een must-have is. Daarbij wordt het mogelijk om augmented reality te gebruiken. Zo stelt Mendix 9 ontwikkelaars in staat om eenvoudig een gebruikersinterface te creëren, inclusief 3D-objecten, afbeeldingen en markeerdetectie. Daarnaast zorgt Integrated app packaging ervoor dat het deployen van mobiele applicaties simpeler wordt. 

Uitbreiding van Mendix Assist 

Momenteel voorziet Mendix assist ontwikkelaars al van adviezen en voorstellen. Vanaf Mendix 9 komt er nog een Performance Bot bij. Die denkt mee over aanpassingen voor betere performance, op basis van best practices. Denk bijvoorbeeld aan advies aanbevelingen omtrent het versnellen van apps en verbeteren van de prestaties. 

Weten of Mendix geschikt is voor jouw organisatie?

Vul de Mendix
keuzetool in!

Branchespecifieke oplossingen

Software-wensen verschillen per branche. Dat snapt Mendix heel goed door hun uitgebreide klantportfolio. Daarom worden in Mendix 9 branchespecifieke oplossingen aangeboden. Zo komen er unieke branchespecifieke sjablonen, die naar wens kunnen worden aangepast. Veelvoorkomende problemen binnen een branche kunnen zo ook beter worden voorkomen. Hierdoor kan er nog sneller waarde uit het platform gehaald worden. 

De veiligste low-code cloud

Mendix biedt vanaf versie 9 de beste security certificering van alle low-code platforms. Er worden vijf extra certificaten toegevoegd, namelijk: 1) ISO 27017, ISO 27018, Cyber Essentials, PCI DSS Compliant en HIPAA Compliant.

Het maximale uit Mendix halen?

Onze ervaren Mendix experts staan voor je klaar. Alle vragen en verzoeken zijn welkom! Laat je gegevens achter en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817