Govert Jaap is begin maart begonnen bij Jump. Na ervaring opgedaan te hebben in de detachering, gaat hij nu aan de slag als front-end ontwikkelaar. Hij stelt zich graag aan je voor!

Even voorstellen

Mijn naam is Govert Jaap, ik ben 24 jaar oud en ik woon in Ridderkerk. Ik heb Informatica gestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds 2019 werk ik als ontwikkelaar.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik hou van spellen. Van gezelschapspellen tot online games, ik ken er heel wat! Daarnaast speel ik ook volleybal en Airsoft . Dat laatste is een soort van paintball, maar dan zonder verf. Wij gebruiken daar een zachte soort kogels voor. 

Waar komt je interesse in IT vandaan?

Op de middelbare school kon ik mijn vakkenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen. Ik koos toen onder andere voor het vak informatica. Tijdens dit vak maakte ik voor het eerst kennis met de verschillende aspecten van programmeren. Ik vond het leuker dan verwacht en wilde er meer over weten. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik koos voor de opleiding Informatica. 

Wat voor ervaring heb je tot nu toe opgedaan?

Ik heb tijdens mijn opleiding een derde en vierdejaars stage gedaan bij een bedrijf dat zich richt op digitale gezondheidszorg. Daar heb ik ondere andere gewerkt aan een applicatie die emoties herkent. Cliënten konden een bericht inspreken, waarna er op basis van hun intonatie werd geschat hoe ze zich voelden. De app werkte op basis van machine learning. Daarnaast heb ik ook gewerkt aan verschillende dashboards die patiëntendata goed inzichtelijk maakten voor de behandelaars. 

Na mijn studie ben ik aan het werk gegaan in de detachering. Dit was een bewuste keus, omdat ik verschillende onderdelen leuk vond. Hierdoor wist ik nog niet waarin ik me wilde specialiseren. Na een aantal interne en externe projecten ben ik erachter gekomen dat ik front-end ontwikkeling het interessantst vind.

Hoe ben je bij Jump terecht gekomen?

Ik ging op zoek naar een functie als front-end developer. Via Jan-Wiebe hoorde ik dat er bij Jump wellicht een vergelijkbare vacature zou komen. Kort daarna werd er contact met mij opgenomen en mocht ik op gesprek komen. Na een assessment werd ik uiteindelijk aangenomen.

Wat is je eerste indruk van Jump?

De projecten bij Jump vind ik heel interessant. Zo ga ik bijvoorbeeld aan de slag voor een filmplatform dat werkt met blockchain. Daarnaast kan ik het goed vinden met mijn collega’s, ook niet onbelangrijk!