Pedro werkt al een aantal jaar bij Jump en heeft aan verschillende Mendix projecten meegewerkt. Naast zijn fulltime baan is hij ook bezig met het afronden van zijn studie HBO Informatica. Pedro licht graag toe hoe zijn week als Mendix ontwikkelaar eruit ziet! 

Maandag

Elke maandag beginnen we bij Jump met het doornemen van de weekplanning. Vervolgens had ik een bespreking met een klant. We zijn daar bezig met de optimalisatie van de mobiele weergave van een groot orderportaal, waar honderden klanten per dag gebruik van maken. Ik ben vooral bezig om ervoor te zorgen dat de styling goed aansluit om de ideale mobiele gebruikersbeleving te creëren. Maandag ben ik o.a. bezig geweest met het optimaliseren van het assortiment, de bestelomgeving en de zoekfunctie. Ten slotte heb ik ervoor gezorgd dat de teksten in verschillende talen juist vertoond worden. 

Dinsdag

Dinsdag is mijn vaste schooldag. Ik heb vanuit huis aan een schoolproject gewerkt. De opdracht is het uitwerken van een innovatieve app. Dit doe ik samen met mijn projectgroep. We bouwen een platform waar vraag en aanbod van de transportsector samenkomt. Het wordt een soort marktplaats voor vrachtwagenchauffeurs en leveranciers. Mijn rol daarin is vooral het design. Dat bouw ik op met React Native Web. 

Woensdag

Op woensdag richtte ik me op zelfontwikkeling. Er komen vaak nieuwe functies in Mendix, waarvan ik graag op te hoogte blijf. Ik krijg ongeveer één dag per week om dit soort ontwikkelingen bij te leren. Deze woensdag heb ik een Mendix course gevolgd die toelichtte hoe je een workflow in bouwt, waarbij je nog een level hoger gaat in de business. Kort samengevat werd er uitgelegd hoe de technische flow nog begrijpelijker gemaakt kan worden. De tweede learning path die ik heb afgerond, is het automatiseren van testen in Mendix. De testen geven automatisch het resultaat door en het platform kan er ook op acteren, bijvoorbeeld door alleen wijzigingen door te voeren als alle tests zijn geslaagd.

Donderdag 

Donderdag werkte ik voor een groot project waarbij dynamische testamenten worden aangemaakt. Ik zorg ervoor dat wijzigingen in de wetgeving continue worden doorgevoerd. Er zijn verschillende manieren waarop een testament kan worden opgebouwd. Dit zorgt ervoor dat er veel doorontwikkeling en bijsturing nodig is. Dit project wordt tevens automatisch in Mendix getest. Deze donderdag heb ik een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd en ben ik bezig geweest met bug fixing. 

Vrijdag

Op vrijdag hebben we intern kennisoverdracht tussen de Mendix ontwikkelaars voor de Mendix guild. Op dat moment worden de nieuwste ontwikkelingen besproken en bedenken vaak nieuwe projecten die we samen gaan uitvoeren. Momenteel willen we aan de slag gaan met het digitaliseren van onze aanwezigheidsplanning op kantoor. Hiervoor willen we een native applicatie in Mendix gaan bouwen. We hebben de week afgesloten met een game-avond op kantoor, waarbij we verschillende off- en online spellen gingen spelen. 

Word jij Pedro’s nieuwe collega?

We zijn op zoek naar meerdere mensen voor ons Mendix team. Er staat zowel een junior/medior als een senior positie open. Als je verder wilt groeien (met ons), leren we je graag kennen!

Vrijblijvende kennismaking

Heb jij ervaring als Mendix developer? Dan leren we je graag kennen! Laat je gegevens achter en we bellen je z.s.m. op.

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.