Dordtech ontwerpt en ontwikkelt op maat gemaakte warmte-krachtinstallaties op basis van biobrandstoffen. Als onderhoudspartij voeren vakkundige medewerkers het onderhoud uit op alle installaties.

Bij een onderhoudsproject gaan de monteurs van Dordtech naar een project met een aantal a4-tjes met taken en metingen die moeten worden uitgevoerd. Dordtech wil haar proces graag efficiënter inrichten en paperless werken.

Welke uitdagingen zijn er?

 • Voor elke installatie wordt een apart formulier opgesteld. Dat is erg bewerkelijk. Elke installatie van iedere klant is uniek.
 • De gegevens van een onderhoudsbeurt worden handmatig overgetypt wat veel tijd kost en foutgevoelig is.

Door paperless te werken wordt het onderhoudsproces efficiënter en minder foutgevoelig. Met het digitaliseren van het proces ontstaan er daarnaast nieuwe kansen:

 • De monteur krijgt via de mobiele app toegang tot kennisbank met data van de technische handeling, specifiek per installatie.
 • De data die wordt verzameld door het vastleggen van de onderhoudsstappen levert nieuwe inzichten op waardoor onderhoud slimmer kan worden ingesteld.

Functionaliteiten in de applicatie

Een team van drie programmeurs heeft de maatwerk applicatie voor Dordtech ontwikkeld. De enterprise app bevat de volgende belangrijke modules:

 • Service wizard: Deze module helpt de onderhoudsmonteur tijdens zijn onderhoud. De module bestaat uit een activiteitenlijst die de monteur stap-voor-stap door het onderhoudsproces heen begeleidt.
 • Rapport configurator: Met deze configurator kan Dordtech gemakkelijk zelf onderhoudsrapporten genereren. In een rapport wordt een activiteitenlijst opgesteld met onder andere metingen die moeten worden uitgevoerd en de benodigde materialen voor het onderhoud.
 • Onderhoudsschema’s: De applicatie geeft Dordtech de mogelijkheid om vooraf onderhoudsbeurten in te plannen. Per installatie en onderhoudsbeurt kan een vooraf opgemaakt rapport worden gekozen.
 • Klant- en installatiebeheer: De back-office kan zelf klanten en installaties beheren.

Applicatie ontwikkeling met oog voor de toekomst

De applicatie is opgezet met een aparte front-end en back-end. De back-end is ontwikkeld in C# (.NET Core). De front-end is ontwikkeld in Angular. Hiermee is een schaalbare en flexibele architectuur gekozen die mogelijkheid geeft om in de toekomst gemakkelijk een native mobiele app te koppelen aan de app.

Ontwikkeling via prototype naar MVP

Het project is stapsgewijs uitgegroeid. In de eerste fase hebben we in een week tijd een prototype ontwikkeld met een basale flow. Dit met het doel om de productvisie te toetsen. Is het idee haalbaar?

Daarna is de prototype verder ontwikkeld naar een eerste productieversie: een MVP. Deze versie bevat alleen noodzakelijke vereisten om de applicatie te gebruiken in het operationele proces. Hierin zijn bovengenoemde functionaliteiten in ontwikkeld.

Samenwerking met Vision IT

Dit project is ontwikkeld in een mooie samenwerking met VisionIT. VisionIT levert Enterprise IT-oplossingen voor het MKB. In het project brachten ze veel klantkennis in en ervaring bij automatisering bij technische bedrijven in het algemeen. Specifiek leverde VisionIT projectmanagement en de tablets. De gekozen tablets passen goed bij het werkproces van de monteurs.

Paperless werken ook interessant voor jouw organisatie?

Laat je gegevens achter en dan kunnen we vrijblijvend kijken wat de mogelijkheden zijn.

  We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

  Jan-Maarten Verweij

  Jan-Maarten Verweij

  06 – 2208 2817