Dieren houden gaat verder dan alleen het verzorgen ervan. Een goede dieradministratie op het eigen bedrijf is hierbij van groot belang. In Nederland is het bovendien verplicht om relevante diergegevens vast te leggen bij de overheidsinstantie RVO. Voor Royal GD, die volop expertise, ervaring en producten heeft op het vlak van diergezondheid, ontwikkelden wij in Mendix een nieuwe applicatie om geiten- en schapenhouders te ontzorgen in deze verplichting en hun dieradministratie te vergemakkelijken.

Wat doet Royal GD?

Royal GD is opgericht in 1919 en werkt dus al meer dan honderd jaar aan diergezondheid in het belang van dier, dierhouder en samenleving. Het bedrijf biedt diverse diensten en producten om de diergezondheid van bedrijven te monitoren en waar nodig te verbeteren. Eén van hun producten is de SG-online applicatie. Dit is een applicatie waarin veehouders met schapen en/of geiten eenvoudig en snel hun lammeren kunnen registreren. Tevens gebruiken zij de applicatie voor het vastleggen van aan- en afvoer van dieren naar andere bedrijven. 

De aanleiding

De applicatie doet al een lange tijd dienst, maar was inmiddels erg verouderd en daardoor minder gebruiksvriendelijk. Met de overname van Litams, een bedrijf dat al een innovatieve oplossing bood, wilde GD een vernieuwd product aanbieden en de gebruikersgroepen van Litams en GD samenvoegen. Jump beheert deze applicatie en is met een vast ontwikkelteam gestart met een vernieuwingstraject om de grote gebruikersgroep te voorzien van alle wensen. Daarnaast leveren we ondersteuning in de tweedelijns helpdesk en voeren we periodiek onderhoud uit.

Hoe is de app ontwikkeld?

Met een klein team transformeerde Jump op korte termijn de bestaande webapplicatie naar een gebruiksvriendelijke nieuwe app. De software is uitgebreid met een nieuwe mobiele app die geschikt is voor iOS, Android en scanapparatuur. Ook is de applicatie dus bruikbaar in combinatie met een reader. De software is zowel beschikbaar met een webversie als een native mobiele applicatie. De Mendix technologie levert het voordeel dat we snel kunnen inspringen op veranderingen. Componenten rondom veiligheid, beschikbaarheid en data-integriteit niveau zijn al in het platform geregeld.

Hoe ziet de app eruit?

In de app kunnen dierhouders naast het aanmelden of afmelden van schapen en/of geiten ook onderling een transport regelen en sterftes en geboortes melden. Daarnaast kan een dierhouder een medicijnregister bijhouden. Via de webapplicatie kan de gebruiker een analyse doen over welke mutaties er zijn gedaan, wat de stallijst is en eventueel specifieke diergezondheidsgegevens inzien. Momenteel wordt de app alleen ingezet in Nederland en België. De toekomstplannen zijn om dit verder uit te breiden in Europa.

Processen digitaliseren? Wij denken graag mee

Laat je gegevens achter en we nemen z.s.m. contact met je op!

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817