Wat doe je als je een app écht binnen een korte tijd live moet hebben en je eigen ontwikkelteam dat niet redt? Simpelweg doordat er te weinig capaciteit is of te veel werk op de stapel ligt. Aansluiten bij een softwarepartij die wel snel kan schakelen is dan de uitkomst.

Dat was de uitdaging waar Defensie tijdens het organiseren van Kamp Heumensoord voor stond. Het kamp dient ter verblijfplaats van zo’n 7000 (internationale) militairen die meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Die vierdaagse vindt jaarlijks in de zomer plaats. Hoewel de datum van het event naderde, was er bij Defensie geen enkele ruimte voor het ontwikkelen van een app.

Waarvoor een applicatie?

Het thema van de Nijmeegse editie in 2022 is ‘duurzaamheid’. Bij zo’n thema kun je niet aankomen met een papieren programmaboekje. Uit eerdere ervaringen wist Defensie dat het programma vaak gewijzigd wordt – ook ná het 7000 keer printen van het programmaboekje. Niet handig en zeker niet milieuvriendelijk. Om met de tijd mee te gaan en voor digitalisering te kiezen werd er bij de interne afdeling van Defensie (JIVC) een aanvraag gedaan voor het bouwen van een app. Die ruimte bleek er niet. 

In korte tijd naar een kwaliteitsapp: is het mogelijk?

Zo kwam de organisatie van Kamp Heumensoord bij Jump terecht, korte tijd voordat het event plaatsvond. Er waren een paar eisen waar het product aan moet voldoen: het programma in de app moet je te allen tijde kunnen raadplegen. Dat betekent ook in de bossen, waar de verbinding kan wegvallen. Ook moet de app pushnotificaties kunnen ontvangen om bepaalde activiteiten aan te kondigen of wijzigingen in het programma te communiceren. Daarnaast moet het programma multi-language beschikbaar zijn én voor zowel Android als IOS te downloaden zijn. 

Jump haakte op tijd in met de belofte binnen een zeer korte tijd een kwaliteitsapplicatie te ontwikkelen. Die belofte kwamen ze niet alleen na door een hoogwaardige app te ontwikkelen. Ze ontzorgde ons ook tijdens het event met de service om de app goed te monitoren. Een fijne samenwerking! Michelle Spronk, communicatieadviseur

De app is meer dan 4500 keer gedownload 

Crisiscommunicatietool? Geen probleem!

Achteraf bleek deze 60e editie van het kamp één waar de applicatie volledig tot zijn recht kwam. Tijdens de maand juli was er een officiële hittegolf in Nederland die er helaas voor zorgde dat er één dag van de vierdaagse wegviel. Met de app had Defensie direct een oplossing die als crisis communicatietool diende. Via de notificaties werden nieuwe regelingen gecommuniceerd, het hitteprotocol en andere activiteiten om die verloren dag toch nog te kunnen vullen. Ondanks de hitte ging de vier – of drie – daagse door en werd de app meer dan 4500 keer gedownload. 

Behind the scenes: onze service tijdens het event

1 | Koffie voordat het event écht begint

2 | Het terrein verkennen
3 | “Scan for more Camp Heumensoord”
4 | Jan-Wiebe en Arjan monitoren de app

Een applicatie die meegroeit
De applicatie is voor het tweede jaar op rij (2022 en 2023) ingezet tijdens de vierdaagse. We hebben dit jaar een aantal verbeteringen doorgevoerd. Er is een interactieve kaart toegevoegd, waardoor het nog makkelijker is om te vinden welke activiteiten waar plaatsvinden. Daarnaast is het mogelijk om te selecteren of nieuwtjes als pushbericht worden verstuurd of zonder melding in het nieuwsoverzicht terecht komen. De app heeft een algemene zoekfunctie gekregen en ten slotte ook nog een nieuwe look and feel.

Loop je intern vast op een ontwikkelproject of heb je ontwikkelcapaciteit niet in huis? Dan is een externe partij die jou begrijpt bij het ontwikkelen van software een perfecte oplossing. Benieuwd wat we in jouw situatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Jouw software ook naar een volgend level brengen?

We denken graag met je mee! Laat je gevens achter en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817