Helloprint maakt de sprong van drukwerkwinkel naar online printplatform


Helloprint is een snelgroeiend e-commerce bedrijf en bekend van o.a. sites als drukzo.nl waar je terecht kunt voor al je online drukwerk. In 5 jaar tijd zijn zij gegroeid van 4 naar bijna 200 medewerkers en twee vestigingen, in Rotterdam en Valencia.

Voor verdere groei van Helloprint is het van strategisch belang dat nieuwe drukwerkleveranciers eenvoudig aangesloten kunnen worden op het e-commerce platform. Een groter aanbod van drukkers zorgt voor een betere deal voor elke klant.

Groter aanbod van drukkers

Het ontsluiten van generieke softwareoplossingen voor drukwerkleveranciers zoals HP PrintOS Box is extra interessant, omdat hiermee direct een grote pool aan drukkers toegevoegd kan worden.

Uitdagende samenwerking
Het ontwikkelteam van Jump werkt samen met het Helloprint IT-team. Dit is een dynamische samenwerking met een snelgroeiende en bewegende organisatie vanwege beperkte interne ontwikkelcapaciteit.

Hello. Helloprint Message Center

Jump ontwikkelde het Helloprint Message Center waarin op een eenvoudige manier meerdere drukwerkleveranciers kunnen worden gekoppeld. Dit gebeurd door vooraf gedefinieerde connectoren waaronder de Hewlett Packerd HP PrintOS Box. Orders vanuit het e-commerce platform van Helloprint worden doorgestuurd het Helloprint Message Center en vanaf daar naar de meest geschikte leverancier. De leverancier geeft op haar beurt de orderverwerkingstatus terug. De applicatie bevat functionaliteit voor een eenvoudige configuratie, monitoring en foutafhandeling.

Wat leverde het op?

Door de ontwikkelde applicatie wordt veel ontwikkelwerk bespaart, omdat er geen maatwerkkoppelingen met individuele leveranciers moeten worden gebouwd en onderhouden. Onboarding van nieuwe leveranciers is eenvoudig en gaat sneller. Er ontstaat zo een duidelijk selling point richting drukwerkleveranciers om zich aan te sluiten bij Helloprint en zo een nieuwe verkoopkanaal te omarmen.

Gratis demo bij jou op kantoor?

Geïnteresseerd in een gratis demo van onze software? Laat jouw e-mailadres en telefoonnummer achter. We maken graag een afspraak bij jou op locatie om de mogelijkheden van apps te laten zien.

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.