Jump werkt mee aan het digitaliseren van het cassatie proces bij de Hoge Raad der Nederlanden. De Hoge Raad is de hoogste rechtsprekende instantie in Nederland en de Antillen op civielrechtelijk, strafrechtelijk en belastingrechtelijk gebied.

Digitale transformatie van de cassatie  

In cassatie gaan is beroep aantekenen bij het hoogste rechtsprekend orgaan tegen een uitspraak van een lagere rechter. Dit kan sinds 2017 al digitaal voor civiele zaken. Vanaf eind 2018 is digitaal procederen mogelijk gemaakt voor reguliere strafzaken en ontnemingszaken. Begin 2020 is dit uitgebreid met de overige strafzaken. 

Alleen op belastingrechtelijk gebied was digitaal procederen nog niet mogelijk. Jump is sinds vorig jaar bij betrokken bij de realisatie hiervan.

Sinds 15 april 2020 kan er voor alle drie de rechterlijke machten digitaal geprocedeerd worden. Bij de belastingkamer is dit vanaf nu mogelijk in belastingzaken en bestuursrechtelijke zaken. 

“Als je de digitale rechtspraak zou vergelijken met een huis, dan kun je stellen dat het hoogste punt is bereikt!” Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming

Inloggen kan met Advocatenpas, DigiD en eHerkenning. Het portaal stuurt de gebruiker bevestigingen van ontvangen stukken, automatische notificaties bij nieuws in de zaak en maakt het mogelijk om ten alle tijden actuele dossiers op te roepen. 

“Ik ben sinds vorig jaar ingezet voor het project van de Hoge Raad als .NET ontwikkelaar. De backend en ondersteuning van de griffie is waar ik me vooral mee bezig hou. Ik ben blij mijn steentje bij te mogen dragen aan dit project!” – Arjan Blok, ontwikkelaar bij Jump

Jump realiseert innovaties met behulp van software-ontwikkeling. Ook bij complexe organisaties, met grote nadruk op veiligheid. We zijn trots mee te mogen werken dit project met hoge maatschappelijke waarde. We hebben een mooi resultaat bereikt met elkaar!