Defensie is de grootste logistieke organisatie van Nederland. Een belangrijke taak is het snel kunnen verplaatsen van militair materiaal. De Zwaar Transport Compagnie is gespecialiseerd in het vervoeren van speciaal en zwaar materieel zoals Vikings, Leopards, RHIBs of Bushmasters. Elk type of combinatie heeft zijn eigen beladingsinstructies. Jump heeft een applicatie gemaakt die ervoor zorgt dat de militairen zo snel en efficiënt mogelijk de benodigde informatie hebben. 

Software die bijdraagt aan een veilige (werk)omgeving

Defensie zorgt voor de veiligheid van Nederland. De werkomgeving mag hier natuurlijk niet van afwijken. De instructies die militairen nodig hadden voor het transport, werden eerst verstuurd per mail met linkjes naar dropbox bestanden of het werd opgelost met papieren instructieboekjes. Dit proces kostte Defensie veel extra werk en was voor de militairen ook inefficiënt. Om de veiligheid bij speciaal transport te waarborgen heeft Defensie door Jump software laten ontwikkelen die dit werkproces optimaal ondersteunt. Zo worden fouten voorkomen en wordt de veiligheid verhoogd.

Alle nodige informatie direct beschikbaar

Omdat de type ladingen zwaar en bijzonder van aard zijn, is het (voor)werk voor de militairen extra uitdagend. Op basis van een aantal simpele selectiestappen hebben militairen direct alle beladingsinstructies bij de hand. Alles wordt stap voor stap toegelicht met foto’s en beschrijvingen. In geval van een calamiteit geeft de app aan wat er moet gebeuren en wie geïnformeerd moet worden.

De technologie

Er is gekozen voor een progressive webapplicatie die toegankelijk is op alle moderne mobiele telefoons. Militairen kunnen direct vanuit hun mobiele browser de applicatie gebruiken, zonder hem eerst te moeten downloaden vanuit een app store. Voor de backend is gebruikgemaakt van Strapi. Via dit systeem kunnen documenten en protocollen worden geüpload, die direct zichtbaar worden in de applicatie voor de militairen.

Jump werkt al jarenlang voor Defensie. Dit is gestart met het Startup in Residence programma, waarbij we twee opdrachten wonnen. Daarnaast hebben we de applicatie Kamp Heumensoord gemaakt. Deze app begeleid al meerdere jaren duizenden militairen tijdens de Vierdaagse.

Toekomstplannen

De app is positief ontvangen door zowel de medewerkers op kantoor als de militairen. Defensie kijkt momenteel naar mogelijkheden om de app uit te breiden en in te zetten op andere plekken waar praktische instructies snel binnen handbereik moeten zijn. Wij zijn trots op deze succesvolle samenwerking!

Wij denken graag vrijblijvend mee

Laat je gegevens achter en we bellen je z.s.m. op

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817