In de overheidssector spelen veel belangen. Dat kan een rem zijn voor innovatie, maar dat hoeft natuurlijk niet. Zie jij ruimte voor digitale innovatie? Of wil jij software in huis halen die meteen meerwaarde oplevert en zo zichzelf verantwoordt? Bij Jump weten we wat er speelt in de overheidssector.

Overheid en IT: samen komen we verder

Jump heeft ervaring in het realiseren van software-innovaties in complexe organisaties. We begeleiden het traject van een goed idee naar een concreet product of versterken als extern innovatie-team de eigen ontwikkelteams. Onze innovation engineers vertalen behoeftes naar technische oplossingen en nemen alle stakeholders in dit traject mee.

Jump werkt onder andere voor het ministerie van justitie, defensie en andere (semi) publieke organisaties. We denken graag vrijblijvend mee over toepassingen die de digitale transformatie kunnen bevorderen en helpen mee met het vormgeven van innovatieprojecten, van idee tot oplevering. 

Altijd op de hoogte zijn van waar je aan begint

We stemmen onze tools en services af op de overheid. We beginnen altijd met een uitgebreide analysefase. Het is belangrijk dat de verwachtingen van alle partijen helder in beeld worden gebracht. Daarnaast verdiepen we ons tijdens de analysefase in de organisatie en in het vraagstuk. Vervolgens zorgen we er met demo’s en Proof-of-Concepts voor, dat de waarde van digitalisering direct vertaald wordt naar de huidige situatie. Ook visualiseren we de digitalisering, nog voordat hij gebouwd wordt. De Proof-of-Concept kan intern worden besproken, voordat het project echt van start gaat. Op deze manier wordt de haalbaarheid van de doelen altijd eerst uitvoerig getest en kan je de meerwaarde van de digitalisering altijd verantwoorden!

Maatwerk overheid applicaties

De mogelijkheden met maatwerk applicaties zijn bijna eindeloos. Veel organisaties werken nog met Excel-sheets om processen te monitoren en data te verwerken. Digitaal werken met maatwerk applicaties heeft verschillende voordelen. Zo is het minder tijdrovend en foutgevoelig dan handmatige dataverwerking en/of analyse. Deze digitale kansen kunnen we samen inventariseren en stap voor stap implementeren. We houden rekening met de menselijke aspecten van een organisatieverandering en gebruiken bewezen technologieën. Daarnaast kunnen al jouw specifieke wensen in de applicatie verwerkt worden. 

Meerdere overheidsapps bouwen met Mendix

Mendix is een Nederlands low-code softwareplatform, waarmee eenvoudig applicaties kunnen worden gebouwd. Het gaat 4-8 keer sneller dan bij traditionele softwareontwikkeling. De programmering is veel visueler doordat er gewerkt wordt met modellering i.p.v. uitsluitend met codering. Dit maakt het ontwikkelproces vele malen toegankelijker voor mensen met minder IT-kennis. Naast dat ontwikkelaars efficiënter te werk gaan, kunnen de applicaties dus ook beter aangestuurd worden door interne stakeholders. Doordat apps sneller worden ontwikkeld is dit bij uitstek een geschikte oplossing om digitale transformatie te bevorderen binnen overheidsorganisaties. 

We versterken jouw IT team

Staat er momenteel al wat in de planning?  We kunnen jouw software team versterken met architecten, scrum masters en ontwikkelaars gespecialiseerd in .NET. Onze experts combineren technische kennis met gevoel voor jouw organisatie. Daarnaast bieden we ook training on the job aan, voor jouw personeel.