Sjoerd is deze maand begonnen bij Jump als Mendix developer. Binnen deze functie heeft hij al 6 jaar ervaring. Een mooie aanwinst voor het team! Hij stelt zich graag aan je voor.

Stel jezelf voor

Mijn naam is Sjoerd. Ik ben 32 jaar oud en woon in Den Bosch. Ik heb Technische Wiskunde gestudeerd aan de TU Eindhoven. Sinds 2016 werk ik als Mendix Developer.

Wat doe je graag in je vrije tijd? 

Ik hou van schaken en ga graag een rondje hardlopen. Daarnaast geniet is van sociale activiteiten zoals een spelletjesavond of een gezellig avondje met vrienden.

Waar komt je interesse in IT vandaan? 

Na mijn studie besefte ik dat onderzoek niks voor mij was. Binnen dit vakgebied ben je soms jarenlang bezig om bepaalde parameters te onderzoeken. Ik krijg er meer energie van om snel het resultaat van mijn werk te zien. Uiteindelijk heb ik gekozen voor IT omdat ik mooie dingen wilde maken, waar ik ook een stuk creativiteit in kwijt kon. Met low-code kan dit natuurlijk nog sneller. Bij mijn eerste werkgever kwam ik in aanraking met Mendix en dat beviel goed. Bovendien heb ik tijdens mijn studie al ervaring opgedaan met Java. Dit hielp mee om het platform beter te kunnen begrijpen. 

Hoe ziet je werkervaring eruit? 

Ik begon 6 jaar geleden als Mendix ontwikkelaar bij een hypotheekverstrekker. Ik werkte daar aan het uitleverportaal waarin verschillende berekeningen werden gemaakt. Vervolgens ben ik gaan werken voor een bedrijf dat personeelsscreeningen uitvoert. Daar heb ik het proces voor de gescreende versimpeld door middel van een duidelijke wizard. 

Waarom heb je uiteindelijk voor Jump gekozen?

De verantwoordelijk binnen mijn rol en de interessante projecten spreken mij aan. Daarnaast word ik blij van de kwaliteit van het werk. Bij Jump heb ik er vertrouwen in dat de samenwerking plezierig verloopt en ik veel van mijn collega’s kan leren. Zo wordt er gewerkt met extra tools om de ontwikkeling consistent te houden. Dat kan ik enorm waarderen!