Ilips, onderdeel van BouWatch, biedt een cloudoplossing die logistieke processen in de bouwsector bevordert. Klanten zoals Dura Vermeer, Ballast Nedam en BAM maken dankbaar gebruik van de software. Jump treedt in dit project op als externe softwarepartner, om gericht onderhoud te verzorgen en de doorontwikkelwensen te realiseren.

Wat doet Ilips? 

In de bouwsector kunnen logistieke processen (onnodig) veel tijd in beslag nemen. Ilips stroomlijnt deze processen door het aanbieden van een bouwplaats management systeem. Zo komt een efficiënte, beheersbare en veilige bouwplaats binnen handbereik. De strakke planning van Ilips zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst per logistieke handeling en zorgt ervoor dat binnenstedelijk oponthoud wordt voorkomen. Het filmpje hieronder licht alle mogelijkheden kort toe.  

De rol van Jump

Jump ontzorgt Ilips door de ontwikkeling uit handen te nemen. Naast dat we nieuwe functionaliteiten in het platform bouwen, zorgen we er ook voor dat Ilips beter onderhoudbaar wordt. Ilips heeft als ontwikkel uitgangspunt, aan te willen sluiten bij de laatste technische mogelijkheden. 

De uitdaging

Sinds 2014 hebben er meerdere softwarepartijen aan Ilips gewerkt, waardoor er verschillende werkwijzen zijn gehanteerd. Dit maakt het lastiger om een applicatie te onderhouden en problemen op te sporen. Daarnaast zijn er verschillende doorontwikkelwensen om het platform nog completer te maken. 

Infrastructuur moderniseren

Om volledig schaalbaar te zijn had Ilips de wens afscheid te nemen van de traditionele Azure virtuele machine. Daarnaast sluit een volledige Azure implementatie ook beter aan bij de continuous delivery wens. We zijn aan de slag gegaan met het upgraden van de infrastructuur. Hiervoor is Azure opnieuw ingedeeld, van Virtual Machine naar verschillende App Services en Azure Functions. 

Uitbreiden met externe partners

Het Ilips platform wordt vanwege een strategische samenwerking gekoppeld met een projectsoftware pakket. De bedoeling is dat alle bouwtickets (planning van het transport) via dit projectsysteem in Ilips geregistreerd worden. De bouwticket status wordt teruggekoppeld aan het projectsysteem. De eindgebruiker merkt niks van de integratie, omdat alle tickets nog steeds via het Ilips platform lopen. Op deze manier worden projectmanagers en logistiek coördinatoren met elkaar verbonden. 

Toekomstige ontwikkelwensen

Er zijn meerdere ideeën om het platform te verbeteren en verder uit te breiden met nieuwe functionaliteiten. Zo wil Ilips het product toegankelijker maken voor middelgrote bouwplaatsen en het product nog beter aan laten sluiten met andere bouwlogistieke systemen. Deze wensen gaan we in iteraties toevoegen. We hopen nog veel gezamenlijke successen met Ilips te mogen behalen!

Jorg Wesbeek, medeoprichter Ilips: “Dat Jump strategisch innovatiepartner is, kan ik onderschrijven. De Jumpers overzien het volledige speelveld van infrastructuur tot veiligheid en vertalen onze wensen naar goed georganiseerde code en een gebruikersvriendelijke oplossing. Hiermee weet je dat je software in goede handen is en beter wordt.

Jouw software naar een volgend level brengen?

Laten we de mogelijkheden bespreken!

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817