De AGF-sector zorgt ervoor dat mensen wereldwijd gezond eten op hun bord krijgen. De groothandel is hierin de spin in het web. Vaak staan processen onder tijdsdruk. Goede digitalisering is onmisbaar voor het optimaliseren van een AGF-bedrijf. Het helpt bij het creëren van een voorsprong op concurrenten, snel kunnen inspelen op ontwikkelingen, en het meten en verbeteren van processen. Wij snappen de uitdagingen in de sector en bieden graag een oplossing op maat aan! 

Digitale oplossingen die jouw organisatie verder kunnen brengen

Digitalisering in de
AGF-sector

Recente publicatie over Jump op AGF.nl

Bekijk het artikel

Waarom digitaliseren in het AGF-bedrijf? 

Managen van onvoorspelbaarheid

De productie en dus het aanbod wordt sterk beïnvloed door het weer. Bovendien heeft het weer ook invloed op de afzet. Zo heeft de consument bijvoorbeeld meer zin in watermeloen op een warme zomerdag dan gemiddeld. Doordat vraag en aanbod doorlopend aan verandering onderhevig is, moet je slim plannen en snel kunnen reageren. Dit doe je door bijvoorbeeld gebruik te maken van data, dashboards en software voor het plannen en bestellen.

Communicatie en planning  

De verse goederen moeten vaak over heel de wereld verspreid worden. Een proces dat je graag goed plant, maar dat niet altijd te plannen is… Goede communicatie tussen teler, transporteur en afnemer is hierbij van essentieel belang. Een klant- en/of leveranciersportaal met goede informatievoorziening kan hier goed bij helpen.

Kwaliteitsnormen en certificaatbeheer

Als het om voedsel gaat, mogen er geen risico’s worden genomen. Het gebruik van bestrijdingsmiddel moet beperkt blijven, maar het groente en fruit moet wel puntgaaf zijn. Ondanks dat deze wensen elkaar tegenwerken, draag jij de eindverantwoordelijkheid. Verkeerde inschattingen of te grote risico’s kunnen al snel fataal aflopen. Software kan de kans dat het fout gaat aanzienlijk beperken.

Mendix voor het AGF-bedrijf

Als je meerdere apps nodig hebt of grote software veranderingen gepland hebt staan, dan is Mendix een goede optie. Het is een low-code platform waarmee eenvoudig slimme en moderne apps ontwikkeld kunnen worden. Het kan dienen als een schil over jouw bestaande software. Zo kan je communiceren met ERP- en WMS- systemen zoals Navision, Addition, Greencommerce, Schouw automatisering, Profix, etc. Daarnaast kunnen met Mendix toepassingen ontwikkeld worden die de dagelijkse taken vergemakkelijken en verbeteren. 

Kraaijeveld
ontwikkelt klantportaal
met Mendix

Hoe gaan wij te werk?

Wij houden ervan om in kleine stappen, grote doelen te verwezenlijken. Op deze manier houd je een automatiseringstraject onder controle. Elke stap moet waarde toevoegen. Wij moeten onszelf bewijzen door software te leveren die jouw organisatie beter maakt. We zien onszelf als een partner en niet slechts een leverancier. Laten we kennis maken om te zien wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Daag ons uit!

We denken graag vrijblijvend mee over jouw digitaliseringsvraagstuk(ken). Als strategisch innovatiepartner zorgen we voor software die zichzelf uitbetaalt. Bel ons gerust op het telnr. 085 06 03 001 of laat je gegevens achter in het blok hieronder.

Wil je ook digitaliseren?

Één van onze AGF-experts denkt graag vrijblijvend mee wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn. Binnen 1 werkdag hoor je van ons!

    We behandelen je e-mailadres met respect en sturen geen spam.

    Jan-Maarten Verweij

    Jan-Maarten Verweij

    06 – 2208 2817